Uşaklı 8 öğrenci uluslararası matematik yarışmasında dünya birincisi oldu!

Uşaklı öğrenciler büyük bir başarıya imza attı ve Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda tüm soruları doğru bilerek dünya birinciliği elde ettiler.
Uşaklı 8 öğrenci uluslararası matematik yarışmasında dünya birincisi oldu!

Türkiye'de öğrencilerin en çok zorlandıkları derslerin başında yer alan matematik yarışmasında Uşaklı öğrenciler elde ettikleri dünya birinciliği ile gururlandırdı. Uluslararası Caribou Matematik Yarışmasına katılan ve burada sorulan tüm soruları doğru yanıtlayan Uşak Turhan Akçay Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim gören 8 öğrenci ayrı ayrı branşlarda birincilik elde ederek büyük bir başarıya imza attılar.

Uluslararası Caribou Matematik Yarışmasına adeta damga vuran öğrencilerimiz tüm soruları doğru bilmeleri ile büyük bir yankı uyandırırken adeta yarışmaya ambargo koydu. Uşak Turhan Akçay Bilim ve Sanat Merkezi'nde eğitim gören öğrenciler kendi kademelerinde katıldıkları yarışmalarda birinciliği kimseye kaptırmadı.

UŞAK TURHAN AKÇAY BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖĞRENCİLERİ DÜNYA BİRİNCİSİ OLDU!

Uşak Turhan Akçay Bilim ve Sanat Merkezinde eğitim gören 8 öğrenci, Uluslararası Caribou Matematik Yarışmasında bütün soruları doğru cevaplayarak dünya sıralamasına girdi.

matematik-1.jpg

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'na Uşaklı öğrenciler damga vurdu. Uşak Turhan Akçay Bilim ve Sanat Merkezi'nde eğitim gören ve 2. sınıflar kategorisinde yarışan Yaşar Eymen Gün ve Ömer Deniz Altun, 2 bin 590 öğrenci arasında büyük soruları doğru yanıtlayarak dünya birincisi oldu.

matematik-2.jpg

Ayrıca 8 bin 637 öğrencinin katıldığı 3 ve 4.Sınıf kategorisinde de Hasan Feyzi Koçyiğit, Fatma Ela Koçman, Çınar Ege Tarhan, Muhammed Emir Akgün, Gözen Geveze ve Çağan Türkkan da bütün soruları doğru cevaplayarak yine dünya birinciliği elde etti.

matematik-3.jpg

Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel'de dünya genelinde Uşak'ı başarılı bir şekilde temsil eden öğrenciler ve Danışman Öğretmen Emre Gülmez'i tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi.

Öğrencilere hediyerini takdim eden Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Halil Yücel daha sonra öğretmenler ve öğrenciler ile hatıra resmi çektirdi. Öğrencilerin başarıları tüm Uşaklıları gururlandırırken bizlerde usakgundem.com ailesi olarak genç öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının tüm eğitim hayatlarında devam etmesini temenni ediyoruz.