Uşak’ı tanıtacak ürünlerin tasarımını Uşak Üniversitesi yapacak

Uşak Valiliği İl Özel İdaresi bünyesinde yer alan seramik atölyesinde hazırlanacak olan tanıtım ürünlerinin, Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanması ile ilgili toplantı gerçekleştirildi.
Uşak’ı tanıtacak ürünlerin tasarımını Uşak Üniversitesi yapacak

Toplantıya Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Vali Yardımcıları Meral Batı Demirbaş, Hüseyin Demirbaş ile İl Özel İdaresi Genel Sekreter V. Ömer Kalaylı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Karahan, Genel Sekreter V. İbrahim Çalış, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlileri Dr. Ezgi Gökçe, Dr. Beyhan Pamuk, Dr. Şengül Erol, Öğr. Gör. Ömer Görkem ve Öğr. Gör. Vefa İrdelp katıldı.

“Uşak, Tasarımda Dünyaya Açılan Pencere Olacak”

Deri, tekstil ve seramik ürünleri ile ilgili sunumların yapıldığı toplantıda, Uşak’ın sahip olduğu kültürel değerlerin, tanıtım ürünlerine yansıtılmasının önemli olduğunu belirten Rektör Savaş, “Akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz, bu ürünlere yeni bir soluk getirecek, zaten üniversite olarak tasarım konusunda, Türkiye’de ve dünyada yeni bir pencere açma hedefimiz var.”dedi.

“Tanıtım İçin Tüm Kurumlar El Ele Vermeli”

Vali Kocabıyık, ilkler şehri Uşak’ın daha iyi tanıtımının yapılabilmesi için şehrin tüm kurumlarıyla el ele verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, İl Özel İdaresi seramik atölyesinde yapılacak tanıtım ürünlerinin tasarımı konusunda, Uşak Üniversitesi ile işbirliği yaptıklarını belirtti.

Toplantı sonunda Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü ve Seramik Bölümü tarafından hazırlanan ürünler, Vali Kocabıyık’a sunuldu.