Uşak Valiliğinden Eğitime Büyük Destek

Uşak Valiliğinin himayelerinde, İl Milli Eğitim müdürlüğünün koordinasyonunda yürütülen Akademik Destek Projesi (AK-DES) kapsamında, Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına devam eden 4014 sekizinci sınıf öğrencisine 13 kitaptan oluşan yardımcı kitap seti dağıtıldı.
Uşak Valiliğinden Eğitime Büyük Destek

Kitap dağıtımına Malkoçoğlu Ortaokulunda start veren Vali Funda Kocabıyık, yaptığı açıklamada Akademik Destek Projesi (AK-DES) ile öğrencilerin derslerdeki mevcut akademik performanslarının daha ileri taşınması ve geliştirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

 Vali Funda Kocabıyık açıklamasına şöyle devam etti, “2023 Eğitim Vizyonu ile küreselleşen dünyada kültürel değerlerimize sahip çıkarak daha müreffeh bir Türkiye için zihinsel ve duyuşsal becerilere sahip bireyler yetiştirmek durumundayız. Gençlerimizden akademik başarının yanında, evrensel, yerel, maddi, manevi, mesleki, ahlaki ve millî tüm değerleri kapsayan ve kuşatan bir olgunlaşma, gelişme, ilerleme, değişim ve ahlak güzelliğine sahip bireyler olmalarını bekliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız müfredatı öğrencilerimizin ilgi, yetenek ve mizacına uygun olarak düzenlemektedir. Yeni sınav sistemi çağın ve geleceğin becerilerine uygun olarak sadece bilgiyi değil; anlama, yorumlama ve uygulama becerilerini de içinde barındırmaktadır. Yeni sınav sisteminde artık çok okuyan, okuduğunu anlayan, yorumlayan, eleştiren ve üreten öğrenciler başarılı olabilmektedir. Öğrencilerimizden, edindikleri her türlü bilgi, beceri ve tutumun bir davranış olarak ortaya çıkmasının yanında, kendilerine ve topluma doğrudan hizmet edecek ve ülkemizin kalkınması adına önemli işler yapacak bireyler olmalarını bekliyoruz”

Uşak Valiliği olarak, Akademik Destek Projesi kapsamında 84 kurs merkezinde Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına devam edip Liselere Giriş Sınavı’na hazırlanan 4014 sekizinci sınıf öğrencimize 13 kitaptan oluşan yardımcı kitap seti dağıtacaklarını ifade eden Vali Funda Kocabıyık, “Merkezi sınav sitemine uygun soruları barındıran kitaplar, yeni nesil sorulara örnek teşkil etmektedir. Bu kaynak kitapların öğrencilerimizin yeni nesil sorulara aşina olmasında ve soruların çözümündeki mantığı kavramasında etkili olacağı kanaatindeyim. Kitapların temininde desteklerinden dolayı TÜPRAG Metal Madencilik A.Ş. yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kitap dağıtımının ardından okul öğretmenleriyle bir araya gelen Vali Funda Kocabıyık, öğretmenlerle sohbet edip okuldaki eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kitap dağıtımı programında Vali Funda Kocabıyık’a Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, TÜPRAG Kışladağ Altın Madeni Kamu ve Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Ünal eşlik etti.v