Uşak Üniversitesi'nden yeni AB projesi! Gençler Çalışıyor, Uşak Gelişiyor

Uşak Üniversitesi istihdama büyük katkı sağlayacak dev projesini hayata geçirdi.
Uşak Üniversitesi'nden yeni AB projesi! Gençler Çalışıyor, Uşak Gelişiyor

Uşak Üniversitesi istihdama büyük katkı sağlayacak Avrupa Birliği (AB) Katılım Mali Yardım Aracı (IPA II) kapsamında AB ve Türkiye İş Kurumu eş finansmanıyla desteklenmekte olan ve Uşak Üniversitesi'nin yürütücüsü olduğu NEET PRO "Gençler Çalışıyor, Uşak Gelişiyor" Projesinin açılış konferansı geniş bir katılımla 25 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirdi.

Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan proje açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, konuşmasına İsrail'in saldırılarını kınadıklarını ve Filistin halkının yanında olduklarını söyleyerek başladı. Bir toplumda sürekli gelişmeyi sağlamanın, tüm bireyleri eğitim sürecine dâhil etmekle mümkün olduğuna inandıklarını belirten Prof. Dr. Savaş "Gençler Çalışıyor, Uşak Gelişiyor" projesinin istihdamda, eğitimde veya mesleki eğitimde olmayan gençler için işgücü piyasasına destek programı olduğunu söyledi.

18-29 YAŞ ARASI 100 GENÇ PROJEDEN YARARLANACAK!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen ‘Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO)’ kapsamında Uşak Üniversitesi olarak geliştirdikleri “Gençler Çalışıyor Uşak Gelişiyor (Youth Are Working Uşak is Developing)’’ isimli Avrupa Birliği Projesinin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Savaş proje hakkında şu bilgileri verdi: ‘‘Bir yıl sürecek projemiz kapsamında 18-29 yaş arası 100 genç eğitim alacak ve istihdamları sağlanacaktır.

2.jpg

Sadece 100 genç değil bu gençlerle birlikte aileleri de olumlu etkilenecek. Bir önceki projemizden farklı olarak bu projede sadece kendi öğrencilerimizin değil, Ne Eğitimde Ne İstihdamda olan Uşak ilinde yaşayan gençlerimizin istihdamı için de çalışacağız.

3.jpg

‘Gençler Çalışıyor, Uşak Gelişiyor’ Projemiz kapsamında planlanan eğitimler ile gençlerin mesleki yeterlilikleri artırılarak, İŞKUR İl Müdürlüğümüzün de destekleri ile bölgedeki işletmelerde istihdamı sağlanacaktır.

4.jpg

İlde ise Tekstil ve Deri firmalarımızın insan kaynakları geliştirilirken aynı zamanda, üretim kalitesi ve ihracatın artmasına da katkı sağlanacaktır" diyerek projenin Uşak'a hayırlı olmasını temenni ederek destek olan tüm kurumlara teşekkürlerini sundu.