Uşak Üniversitesi'nden Değer Eğitimi Konferansı!

Teknoloji ve Değer Eğitimi Konferansı Uşak Üniversitesi bünyesinde gerçekleşti.
Uşak Üniversitesi'nden Değer Eğitimi Konferansı!

Gelişen teknoloji hayatımızda pek çok değeri değiştirmeye devam ederken Uşak Üniversitesi tarafından düzenlenen konferans ile yaşanan gelişmeler tartışıldı. Düzenlenen konferansın bu haftaki konuğu Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz oldu.

Uşak Üniversitesi Bilim ve Değer Topluluğunun konuğu olan Prof. Yılmaz çok önemli konular hakkında katılımcılara bilgilendirmede bulunurken baş döndürücü hızla gelişen teknolojinin hayatımızdaki etkisi masaya yatırıldı.

PROFESÖR YILMAZ’DAN UŞAK ÜNİVERSİTESİNDE KONFERANS

Uşak Üniversitesi Bilim ve Değer Topluluğunun konuğu Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz oldu. Öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı konferansta “Milenyum Teknolojileri ve Değer Eğitimi” konuşuldu.

Konuşmasında baş döndürücü hızla gelişen son dönem teknolojileri, bir yandan insanlarının konforunu sağlarken, diğer yandan kalabalıklar içinde yalnızlığa çekilme ve toplumsal değerlerimizin gölgelenmesi kaygısını dile getiren Profesör Yılmaz konuşmasında şunlara değindi; “Çocuklarımızın eğitim süreci kişisel kabiliyetlerini dış dünya ile zenginleştirmeye, dünden bugünü farklı kılma süreçlerine dayanır.

Ebeveyn olarak bizler, akademik eğitim gibi değer eğitimine de önem vermeliyiz. Elimizdeki en büyük beşeri sermaye çocuklarımızdır. Onları bilgi birikiminin yanı sıra sorun çözebilir kabiliyette yetiştirmek durumundayız. Hayata hazırlarken, yalnız akademik yönün güçlü olması, edebi, eleştirel, felsefi, sanat, belağat ve estetik yönlerin göz ardı edilmesi, eğitimden beklenen felsefi amaçları noksan bırakır"

Düzenlenen konferans akıllarda bulunan soru işaretlerine de yanıt verirken hızla gelişen teknolojinin hayatımızdaki etkileri masaya yatırıldı ve derinlemesine irdelendi. Konferans sonunda Prof. Yılmaz katılımcılara imzalı kitabını hediye ederken program hatıra resmi çekilmesinin ardından sona erdi.