Uşak Üniversitesinde Kalite Güvence Sistemi ve Akreditasyon Çalıştayı tamamlandı

Uşak Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen çalıştay sorunsuz bir şekilde tamamlandı.
Uşak Üniversitesinde Kalite Güvence Sistemi ve Akreditasyon Çalıştayı tamamlandı

Uşak'ta üniversitenin Kalite Koordinatörlüğü bünyesinde gerçekleştirilen "Kalite Güvence Sistemi ve Akreditasyon Çalıştayı" tamamlandı. Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen çalıştaya Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş ile Prof. Dr. Lütfi Özav, Genel Sekreter Doç. Dr. Sinan Gürcüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Kaliteden Sorumlu Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Ali Haydar Doğu, fakülte dekanları ile meslek yüksekokullarının müdürleri, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Kalite kapsamındaki iyileştirmeler ve birimlerin program akreditasyon süreçlerinde elde ettikleri tecrübelerin paylaşıldığı toplantının açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesinin son 6 yılda yükselen başarı grafiğini anlattı.

UŞAK'TA KALİTE GÜVENCE VE AKREDİTASYON ÇALIŞTAYI TAMAMLANDI

Savaş yapmış olduğu açıklamasında "Üniversitemizin kalite çıtasını yükseltmek için hep birlikte özveri ile çalışıyoruz ve bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz” diyen Rektör Savaş; “Uşak Üniversitesinin hem ulusal hem de uluslararası alanda tanınmış olması bizim için önemli kazançlardan biridir. Kaliteli üniversite iyi akademisyen ve iyi öğrenci çekecek diye bakıyoruz. Bunun için de üniversitemizin akreditasyonlarını tamamlamaya çalıyoruz.

Bu yolculuğun ilk adımını, YÖKAK'a sunduğumuz kurum iç değerlendirme raporları ve ISO kalite güvence sistemi standartları kapsamında yapılan çalışmalarla attık. Ardından üniversitemizin başarıları uluslararası kuruluşlar tarafından da tescil edildi. Dünyanın köklü üniversitelerinden Oxford, Stanford, Harvard, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ve Cambridge Üniversitesi’nin olduğu Times Higher Education (THE) Dünya Üniversite Sıralaması listesinde 3 yıl üst üste yer almayı başardık" diyerek kendilerine her gün farklı bir hedef koyduklarını ve bu hedeflere doğru kararlı adımlarla ilerlediklerini ifade etti.