Uşak Üniversitesi'nde Filistin Davamız ve Kudüs paneli düzenlendi

Filistin'de yaşanan insanlık dramına tepki göstermeye devam eden Uşak Üniversitesi konu hakkında yeni panel düzenledi.
Uşak Üniversitesi'nde Filistin Davamız ve Kudüs paneli düzenlendi

Hamas tarafından yapılan saldırının ardından başlayan İsrail Filistin savaşında tüm çağrılara kulaklarını tıkayan İsrail dünya gündeminde yer almaya devam ediyor. Saldırılarda hayatını kaybeden kadın ve çocuk sayısı her geçen gün artarken saldırılara sert tepki gösteren Uşak Üniversitesi Filistin'e destek vermeye devam ediyor.

Uşak Üniversitesi Filistin, Gazze ve Kudüs ile ilgili önemli bilgilerin paylaşıldığı etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bu etkinliklerden biri olan ‘Filistin Davamız ve Kudüs’ konulu panel 4 Ocak 2024 tarihinde Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde, Uşak AK Parti Milletvekili Opr. Dr. İsmail Güneş, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, il protokolü, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ SAVAŞ'TAN FİLİSTİN'E DESTEK MESAJI!

Prof. Dr. Ekrem Savaş, İsrail'in Filistin halkına yönelik aylardır süren soykırıma varan saldırılarını bir kez daha lanetlediklerinin altını çizerek, ‘‘İsrail’in saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana, Üniversite olarak Filistin konusundaki hassasiyetimizi dile getiriyor, gerek basın açıklamaları gerekse de panellerle konuyu gündemde tutmayı sürdürüyoruz.

usak-1-001.jpg

Hiçbir şüpheniz olmasın ki tarihsel ve kültürel bağlarla bağlı olduğumuz mazlum Filistin halkına yönelik güçlü desteğimiz her zaman devam edecektir.’’ dedi.

usak-2.jpg

Konuşmasında gençlere de seslenen Rektör Savaş gençlerin tarihi okumalarını ve iyi öğrenmelerini, teknolojinin esiri olmamalarını istedi.

usak-3.jpg

Panelde konuşan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ise "Filistin Bizim Neyimiz Olur?" başlıklı bir sunum yaparak herkesi Filistin'e destek olmaya davet etti.