Uşak Üniversitesi'nde 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleşti

Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında yer alan Uşak Üniversitesi'nde beklenen 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleştirildi.
Uşak Üniversitesi'nde 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleşti

Üniversitelerin akademik yılı açılış törenleri peş peşe düzenlenmeye devam ederken bu törenlerden biri de Uşak Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Uşak Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni, 8 Kasım tarihinde Uşak Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde, BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret CEO'su Prof. Dr. Murat Yalçıntaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Hem akademisyen hem de iş insanı kimliği ile öne çıkan Prof. Dr. Yalçıntaş yaptığı konuşmada Türk Savunma Sanayisinin gelişimi ve BMC’nin savunma sanayinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ 2023-2024 AKADEMİK YILI AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Yoğun ilgi gören açılış törenine, Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Cumhurbaşkanlığı ‘İlme ve Talebeye Hizmet’ özel ödülü sahibi Prof. Dr. Salih Tuğ, il protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

usak-1.jpg

Törenin açılışında Cumhurbaşkanlığı ‘İlme ve Talebeye Hizmet’ özel ödülü sahibi Prof. Dr. Salih Tuğ’a, Vali Dr. Ergün ve Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş tarafından plaket verildi. Prof. Dr. Tuğ yaptığı konuşmada öğrencilere seslenerek; öğrencilerin öğrenim hayatlarının hakkını vermelerini bunun yanı sıra sportif faaliyetlere de önem vererek gençliklerini yaşamalarını tavsiye etti.

usak-2.jpg

Uşak Üniversitesinin öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği sunum sonrasında sorulara verdiğ cevaplarla Prof. Dr. Yalçıntaş, öğrencileri mutlu etti. Yalçıntaş, Uşak Üniversitesi öğrencilerine burs ve staj imkanı sağlayacaklarını söyledi.

usak-4.jpg

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, açılış töreninde yaptığı konuşmada İsrail’in Gazze’deki vahşi saldırılarını kınadı. Uşak Üniversitesi olarak Filistin halkının yanında olduklarını söyleyen Rektör Savaş, Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve milyonlarca insanı etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybedenleri de bir kez daha andı.

usak.jpg

Tören yapılan konuşmaların ardından sona ererken gençlerin meslek sahibi olmalarını sağlamak adına çalışmalara devam edileceği vurgulandı.