Uşak Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Sosyal ve Bilimsel İşbirliği” protokolü imzaladı

Uşak Üniversitesi ile Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Uşak Fevzi Çakmak Kız Anadolu İman Hatip Lisesi arasında eğitim, bilim, sanat, spor ve kültürel alanları kapsayan "Sosyal ve Bilimsel İşbirliği" protokolü imzalandı. Protokole Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin imza attı.
Uşak Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Sosyal ve Bilimsel İşbirliği” protokolü imzaladı

Bilimsel Proje Sayısı Arttırılacak

Protokol kapsamında, İslami İlimler, Tıp, Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım, Spor Bilimleri, Fen Edebiyat ve Eğitim Fakülteleri ile lise arasında, bilimsel proje ortaklıkları, akademik destek, sosyal ve kültürel faaliyetlerin düzenlenmesi amaçlanıyor.

Konferanslar Düzenlenecek

Her eğitim-öğretim yılında Uşak Fevzi Çakmak Kız Anadolu İman Hatip Lisesi öğrencilerine, ulusal ve uluslararası konularda bilimsel proje hazırlanması için üniversite tarafından destek verilecek. Öğretmen ve öğrencilere mesleki tanıtım sunumları gerçekleştirilerek, seminer,  panel ve konferanslar için akademisyen temini sağlanacak.

Kapsamlı İşbirliği

Uşak Üniversitesi öğrencileri, toplum hizmeti çalışmaları kapsamında lise ile işbirliği yaparak, değerler eğitimi; Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İHL Meslek dersleri, Arapça, Din Ahlak ve Değerler alanında çalışmalar gerçekleştirilecek. Öğretim programları ve materyalleri için, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile alan araştırmaları hayata geçirilecek. Ayrıca lise öğrencilerine, üniversite kütüphanelerini kullanma, etkinlik/derslere katılabilme, öğretim üyeleri ile buluşma ve kariyer merkezleri hizmetlerinden yararlanma imkânı sağlanacak.

İmza töreninde Uşak Fevzi Çakmak Kız Anadolu İman Hatip Lisesi Müdürü Yasin Kılıç da yer aldı.