Uşak Üniversitesi Uşak ve Türkiye’nin adını dışarıda duyuruyor

Bünyesinde birçok yabancı uyruklu öğrenci bulunduran ve uluslararası öğrenci sayısında her yıl artış gösteren Uşak Üniversitesi, Türkiye’nin yurt dışında tanıtımı ve Türkçenin gelişimi hakkında bir adım daha attı.
Uşak Üniversitesi Uşak ve Türkiye’nin adını dışarıda duyuruyor

 Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Türkiye Maarif Vakfı başkanı Prof. Dr. Birol Akgün'ün imza attığı protokol ile yurt içi ve dışında ortaklaşa eğitim faaliyetleri yürütülerek, akademik çalışmalar, raporlamalar ve kültürel alanlarda iş birliği yapılacak.

Uşak Üniversitesi ve Maarif Vakfı birbirlerinin yurtiçinde ya da yurtdışında yapılan tanıtım, kariyer günleri ve sınav gibi eğitim faaliyetlerine imkânlar doğrultusunda iştirak edecek. Uşak Üniversitesi, Vakıf ile işbirliği içerisinde Türkçenin yurt dışında öğretimini yaygınlaştırmak, Türkiye'yi ve Türk kültürünü tanıtmak, kısa süreli eğitim vermek, araştırma yapmak ve bilimsel faaliyetlerde bulunmak gibi çalışmalar yapacaktır. Ayrıca her akademik yıl için Uşak Üniversitesinin yurtdışından öğrenci seçmesi ve kabulüne Maarif Vakfı destek verecektir.

Uşak Üniversitesi ile Türkiye Maarif Vakfı arasında her türlü bilgi-belge paylaşımı, müfredat ve materyal temini, yurt dışında bulunan üniversiteler ile ortak programlar, yurt içi ve dışındaki personel için eğitim çalışmalarına katkı sağlamak gibi konularda da ortak işbirliği gerçekleşecek.