Uşak Üniversitesi TEKNOFEST 2025’te parladı gençler bilimle buluştu

Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2025, 12’nci kez milyonlarca teknoloji meraklısını bir araya getirdi
Uşak Üniversitesi TEKNOFEST 2025’te parladı gençler bilimle buluştu

Festivalde Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), Teknofest Öğrenci Topluluğu ve Siber Güvenlik Topluluğu öğrencileri, ürettikleri projeler ve etkileşimli uygulamalarla teknoloji tutkunlarının yoğun ilgisini gördü. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Uşak Üniversitesi standını ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’tan yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı.

teknofest-2.jpg

Hayal Gücünü Gerçeğe Dönüştüren Projeler

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, festivalde öğrencilere "İcat çıkarın" diyerek seslendi. "TEKNOFEST, gençlerimizin hayallerini somut projelere dönüştürmesi için eşsiz bir platform. Biz de bu vizyona üniversite olarak tam destek veriyoruz," diyen Rektör Savaş, akademik birikimi uluslararası arenalarda paylaşma misyonunu vurguladı.

Son haftalarda EAIE 2025 Uluslararası Eğitim Fuarı ve ZUCHEX 2025-35. Uluslararası Ev ve Mutfak Eşyaları Fuarı'nda yer alan üniversite, TEKNOFEST'te de genç nesillere rol model oldu. Standda yapay zeka uygulamaları, sanal gerçeklik (VR) simülasyonları, robotik kodlama atölyeleri ve biyoteknolojik yenilikler, katılımcıları büyüledi. Bu interaktif etkinlikler, hem eğlenceli hem de öğretici bir atmosfer yaratarak binlerce ziyaretçiyi stantta uzun süre tuttu. P03 numaralı alanda konumlanan üniversite, siber güvenlik demo'larıyla da geleceğin tehditlerine karşı farkındalık yarattı.

teknofest-6.jpg

Geleceğin Şekillenmesinde Uşak Üniversitesi'nin Rolü

Rektör Savaş, "Ülkemizin geleceği gençlerde. Onlara ilham vermek, yenilikçi projeler için zemin hazırlamak bizim en büyük gururumuz," diyerek üniversitenin vizyonunu paylaştı. TTO yetkilileri ve öğrenci toplulukları, ziyaretçilere iletişim teknolojilerinden sağlığa kadar uzanan projeleri anlatarak etkileşim kurdu.