Uşak Üniversitesi tanıtım günleri başladı

Üniversite tercih döneminde, adaylara Uşak Üniversitesi hakkında bilgi vermek amacıyla 22-28 Temmuz tarihleri arasında, Uşak Tiritoğlu parkında tanıtım standı açıldı.
Uşak Üniversitesi tanıtım günleri başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) başarılı olan adaylara yönelik “Uşak Üniversitesi Tanıtım Günleri” kapsamında, önlisans ve lisans programları, eğitim, burs, yurtiçi/yurtdışı değişim imkânlarıve yerleşke hakkında bilgi veriliyor.

AdaylarUşak Üniversitesi tanıtım stantlarından tercih etmeyi düşündükleri bölümlerhakkında detaylı bilgi alırken, ayrıca Uşak Üniversitesi kampüsünü ziyaret ederek, tercih etmek istedikleri bölümleri gezerek incelemelerde bulunabiliyor.

“Tercih Edecekleri Üniversitelerini ve Bölümlerini İyi Tanımalılar”

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş yaptığı açıklamada, YKS'de başarılı olan adaylara yönelik düzenlenen “Uşak Üniversitesi Tanıtım Günleri” etkinliğine tüm adayları davet etti.

Prof. Dr. Savaş, “Öncelikle sınavda başarılı olan bütün gençlerimizi ve ailelerimizi tebrik ediyor, öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyorum. Öğrencilerimizin, üniversiteleri ve bölümleri iyi tanınmaları, doğru tercih yapmalarına imkân verecektir. Örneğin; üniversitemizde“Üniversite-Sanayi işbirliği” kapsamında öğrencilerimiz alanlarıyla ilgili mesleki derslerini Organize Sanayi Bölgelerinde yer alan işletmelerde görmektedir. Yine bu işletmelerde staj imkânı verilmektedir. 7+1 olarak adlandırılan sistem ile 7 dönem ders + 1 dönem uygulamalı eğitim modeli oluşturularak, Mühendislik Fakültesi öğrencilerine sanayi tecrübesi kazandırılmaya başlatılmıştır. Ayrıca 3+1 sistemi ile 3 dönem ders +1 dönem uygulamalı eğitim modeli meslek yüksekokullarımızda da başlatılmıştır.” dedi.

Rektör Savaş: “Geniş burs imkânlarımız bulunuyor”

Savaş,“Üniversitemiz hızlı bir şeklide gelişmekte, sadece alanında söz sahibi ve nitelikli öğrenciler yetiştirmekle kalmıyor, aynı zamanda yapmış olduğu çalışmalarla, Uşak’ın, bölgenin ve ülkemizin de kalkınmasına katkı sağlamaktadır. Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı da hızlı bir şekilde devam etmektedir. Bu kapsamda, Tekstil Mühendisliği Bölümünü tercih eden en yüksek puanlı ilk 10 öğrenciye, Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) tarafından normal öğretim süresi olan 4 yıl boyunca Eylül-Haziran ayları arasında toplam 10 ay süre ile 500 TL karşılıksız burs sağlanacak. Ayrıca İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İTKİB) tarafından, YKS tercihlerinin ilk 5’inden birisinin Tekstil Mühendisliği veya Deri Mühendisliği olması kaydıyla, programlara yerleşenler için ilk 20 binde olanlara 9 ay süreyle 1.828 TL eğitim bursu verilecek. Adaylarımız diğer burslarımız hakkında da tercih kılavuzundan daha detaylı bilgiye ulaşabilirler. Biz, öğrencilerimizin ve ailelerimizin tercihlerin yapıldığı son güne kadar Uşak Üniversitesi tanıtım standını gezerek, tercih etmeyi düşündükleri bölümler, programlar ve fiziki imkânlar hakkında bilgi almalarını istiyoruz. Kafalarındaki sorulara cevap bulabilsinler. Gençlerimiz, hem tanıtım stantlarımızdan, hem kampüsümüzden, hem de Uşak Üniversitesi web sayfasından (www.usak.edu.tr) bilgi alabilirler.” şeklinde konuştu.