Uşak Üniversitesi sağlıkçılar için maske ve siperlik üretiyor

Uşak Üniversitesinde, sağlık personelinin Kovid-19 salgınıyla mücadelesine destek olmak üzere maske ve siperlik üretildi.
Uşak Üniversitesi sağlıkçılar için maske ve siperlik üretiyor

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım Merkezi tarafından 7 bin 500 adet maske dikilirken, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 300’ün üzerinde yüz koruyucu siper üretildi.

Maske üretimi hakkında bilgi veren DTS Tasarım Merkez Müdürü Doç. Dr. Ş. Baran Tarhan, maskelerin öğretim elemanları tarafından dikildikten sonra, 25’li ve 50’li paketler olmak üzere vakumlandığını, vakumlanan paketlerin 75 derecede 45 dakika ısıl işleme tabi tutulduğunu söyledi. Üretimi gerçekleştirilen maskelerin Uşak Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ihtiyaç duyan sağlık kurumlarına dağıtılacağını belirten Tarhan, “Maskeler için kullanılan kumaşların temininde sıkıntı yaşıyoruz. Elimizde bulunan kısıtlı malzemeyle, tüm arkadaşlarımız özveriyle gece gündüz maskelerin dikimi için çalışıyor. Destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

"350 yüz koruyucu siper saağlıkçılara teslim edildi"

Bu aparatların üretiminin zaman alan bir süreç olduğunu belirten Coşkun, “Normalde 3 boyut yazıcıyla bu aparatların üretimi 2 - 2,5 saat sürüyor ve aparat başına 50 gr baskı malzemesi kullanılıyor. Yaptığımız iyileştirmeler sonucunda 3 adet aparatı ancak 54 dakikada ve 34 gr olarak üretmeyi başardık. Bu şekilde elimizde bulunan tek bir 3 boyutlu yazıcımızla günde ortalama 35 adet yüz koruyucu siper üretimi gerçekleştirebildik. Şu ana kadar 350 yüz koruyucu siperi de sağlık çalışanlarımıza ulaştırdık. Siperlerin üretiminde ve malzeme temininde desteklerini esirgemeyen yüksekokul müdürümüz Doç. Dr. Mustafa Ali Ersöz’e ve öğretim elemanı arkadaşlarıma teşekkür ederim.” 

"Ülke olarak biz bize yeteriz"

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş yaptığı açıklamada, “Özveriyle çalışan sağlık personellerimize destek olmak bizler de elimizi taşın altına koymak istedik. Covid-19 salgını süresince maske ve yüz koruyucu siper üretimi yaparak, ilimizde bulunan sağlık kuruluşlarına, imkânlar dâhilinde destek olmaya çalışacağız. Şu ana kadar üretilen 7 bin 500 maske ve 300’ü aşkın yüz kalkanı, Uşak ilimizde farklı sağlık birimlerinde çalışan sağlık personellerimize teslim edildi. Dünya ve ülkemiz zorlu bir süreçten geçiyor. Bu dönemi millet olarak yardımlaşma ve dayanışma ruhuyla atlatacağız. Uşak Üniversitesi olarak, ilimizde görev yapan sağlık çalışanlarımızın ihtiyaçlarına katkıda bulunuyoruz. Üretilen maskeleri ihtiyaç duyan kurumlara vermeye devam edeceğiz. Emeği geçen tüm Uşak Üniversitesi personeline teşekkür ediyorum. Ülke olarak biz bize yeteriz.”şeklinde konuştu.

Kaynak: Uşak Üniversitesi