Uşak Üniversitesi Rektörü Savaş, Gençler Çalışıyor Uşak Kazanıyor projesinin kursiyerleriyle bir araya geldi

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Gençler Çalışıyor, Uşak Gelişiyor projesinde yetiştirilen ilk 50 kursiyerle buluştu. Buluşmaya Rektör Savaş’ın yanı sıra çok sayıda eğitmenler de katılım sağladı.
Uşak Üniversitesi Rektörü Savaş, Gençler Çalışıyor Uşak Kazanıyor projesinin kursiyerleriyle bir araya geldi

Burada kursiyerleri tebrik eden Savaş, Uşak Üniversitesi olarak gençlerin iş dünyasında başarılı bireyler olmaları için ellerinden gelenleri yapacaklarını söyledi.

Yüzde 100 istihdam garantili bir proje olan Gençler Çalışıyor Uşak Gelişiyor projesinin sadece Uşak’ta değil, bölgede de tek olduğunu ifade eden Savaş, kursiyerleri tebrik etti.

SAVAŞ, GENÇLERLE SOHBET ETTİ

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, kursiyerlerle bir süre sohbet ederek gençlerin geleceğine yatırım yapmanın önemini vurguladı. Projenin gençlerin kariyerlerine yönelik önemli bir adım olduğunu belirten Savaş, "Bu projenin amacı, gençlerimizi işgücü piyasasına hazırlayarak onların istihdam edilebilirliklerini artırmak ve böylelikle hem ülke ekonomisine katkı sağlamak hem de gençlerimizin kendilerini geliştirerek daha iyi bir gelecek kurmalarına destek olmaktır. Bugün ilk 50 kursiyerimizle bir araya geldik. Kursiyerlerimiz eğitimlerini başarıyla tamamladılar. Kendilerini tebrik ediyorum. Eğitimci akademisyenlerimize ve destek olan firmalarımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

aw167383-04-min.jpg

aw167383-04-min.jpg

PROJE KAPSAMINDA 100 KURİSYERE EĞİTİM VERİLECEK

Proje kapsamında iki grup şekilde toplam 100 kursiyere eğitim verilecek. Mezun olan ilk 50 kursiyere 5 ayrı alanda Open End İplik Makine Operatörü, Bilgisayar Destekli Armürlü Kumaş Tasarımcısı, Grafik Tasarımcısı, Bilgisayar Destekli Reklam ve Tasarım Uzmanı ve E-Ticaret Uzmanı eğitimleri verildi.

İkinci grupta ise Konfeksiyon Elemanı (Tekstil ve Deri), Deri Kesimci, Dokuma Makinesi Operatörü, Deri Konfeksiyoncu ve Öp İplik Operatörü dallarında 44 günlük eğitim verilecek.

GENÇLER SON DERECE MEMNUN

Kurstan eğitim alan gençler pek çok alanda eğitim gördüklerini ve çalışmalardan memnun kaldıklarını belirtti. Kursun istihdam kapısını açtığını ve ücretlerin verildiğini ifade eden gençler, eğitim veren tüm eğitmenlere teşekkür etmeyi de ihmal etmediler.