Uşak Üniversitesi öğrencileri işletmelerde eğitim alacak

Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, 1 yarıyıllık eğitimlerini (14 hafta) işletmelerde alacağı “İşletmelerde Mesleki Eğitim” işbirliği protokolü Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın makamında imzalandı.
Uşak Üniversitesi öğrencileri işletmelerde eğitim alacak

Protokol imza törenine, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, UOSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, UKOSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, MÜSİAD Uşak Şubesi Başkanı Nuri Aslan ve İnşaat Mühendisleri Odası Uşak Şube Başkanı Ali Osman Doruk katıldı.

Proje kapsamında uygulamalı eğitim, Mühendislik Fakültesinde 7+1 (7 yarıyıl üniversitede, bir yarıyıl işletmelerde), Teknik Bilimleri Meslek Yüksekokulun da 3+1 şeklinde uygulanacak.

Böylece Uşak Üniversitesi öğrencileri işletmelerde bir yarıyıl süreli iş yeri eğitimi ve uygulaması ile mesleki deneyimlerini arttırırken, işletmeler ve sanayi kuruluşları da ihtiyaç duydukları nitelikli insan gücünü tanımış ve yetiştirmiş olacak.