Uşak Üniversitesi mezunları bir araya geldi

Uşak Üniversitesi mezunlarını düzenlemiş olduğu özel etkinlikle bir araya getirdi. On binlerce mezun veren üniversitenin düzenlediği etkinlik yoğun ilgi gördü.
Uşak Üniversitesi mezunları bir araya geldi

2006 senesinde kapılarını ilk öğrencilerine açan Uşak Üniversitesi geçen yıllar boyunca eğitim hizmeti verdiği bölüm sayısını arttırırken onbinlerce öğrenciyi de mezun etmeyi başarmıştı. 4 fakülte ve 5 meslek yüksek okulu ile kurulan Uşak Üniversitesi kısa sürede büyümeyi başarırken pek çok yenilikle adını Türkiye'nin sayılı okulları arasına yazdırırken mezun ettiği öğrencileri düzenlenen etkinlikle bir araya getirdi.

UŞAK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARINI DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİKLE BİR ARAYA GETİRDİ!

Kurulduğu günden bu yana on binlerce mezun veren Uşak Üniversitesi, gerçekleştirdiği etkinlikle kampüsün kapılarını mezunlar ve ailelerine açtı. Yıllar sonra üniversite sıralarına yeniden oturan Uşak Üniversitesi mezunları, bir yandan hocalarıyla hasret giderirken diğer yandan öğrencilerle bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Mezunlar Günü kapsamında fakülte ve meslek yüksekokullarının bütün bölüm ve programlarının katılımıyla birbirinden farklı etkinlikler düzenledi.

mezun-1.jpg

Bu çerçevede bir yandan mezunlara iş hayatında ve iş hayatına atılma sürecinde yol gösterici olabilecek etkinlikler düzenlenirken, diğer yandan öğrencilerin mezunların bilgi ve tecrübelerinden faydalanabilecekleri programlar gerçekleştirildi. Kamu ve özel sektörde çalışan Uşak Üniversitesi mezunları, iş hayatına dair öğrencilerden gelen sorulara cevap verdi, iş ve staj imkanları hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

mezun-2.jpg

Gün boyu gerçekleştirilen etkinliklerde mezunlar ile bir araya gelen akademisyenler ve yöneticiler, eğitim-öğretim müfredatlarına ilişkin mezunların görüş ve önerilerini aldı. Uşak Üniversitesinde aldıkları eğitimi değerlendiren mezunlar, her geçen gün değişen sektörün ihtiyaçlarını ve taleplerini mezun oldukları bölümler ile paylaştı. Yıllar önce mezun oldukları okullarına tekrar gelip arkadaşları ile eski günleri yâd eden mezunların sevinçleri yüzlerine yansıdı.

mezun-3.jpg

Birçoğu şehir dışından gelen mezunlar hem hayatlarının en önemli dönemlerini geçirdikleri üniversitelerinde olmaktan hem de uzun zamandır görüşmedikleri arkadaşları ve hocalarıyla tekrar buluşmaktan mutlu olduklarını ifade ettiler. Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunlarından Hasan Yancı, “Bu etkinlik için Ankara’dan geldim. Tekrar kampüste olmak hocalarımı arkadaşlarımı görmek güzel oldu. Gelecek yıl yapılacak etkinliği sabırsızlıkla bekliyorum’’ dedi.

Mezunlar günü etkinliği kapsamında Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından açılan mezunlar sergisi de yoğun ilgi gördü. Mezunlar günü için düzenlenen etkinlikler yoğun ilgi ile karşılırken düzenlenen yemek ile etkinlik sona erdi. Mezunlar günü buluşmalarının geleneksel hale getirileceği ifade edildi.