Uşak Üniversitesi Mezuniyet Ödül Töreni yapıldı!

Uşak Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Ödül Töreni, Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Uşak Üniversitesi Mezuniyet Ödül Töreni yapıldı!

Uşak Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Ödül Töreni bugün yapıldı. Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan mezuniyet törenine yoğun bir katılım oldu. Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş bu yıl 7 bin öğrenciyi mezun edeceklerini söyledi.

Mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından ise Uşak Üniversitesi Tanıtım Filminin gösterimi yapılarak katılımcılara Uşak Üniversitesi hakkında bilgiler verildi. Sonrasında ise konuşmalara geçildi.

Tanıtım filminin ardından, mezun öğrenciler adına İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Sümeyye Orakçı bir konuşma yaptı. Orakçı, yaptığı konuşmada üzerlerinde emeği olan tüm hocalarına ve ailesine teşekkür ederek çok çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Prof. Dr. Ekrem Savaş konuşmasında Uşak Üniversitesinin 18 yılda geldiği noktayı kısaca özetleyerek üniversitenin ulusal ve uluslararası başarılarını anlattı. 2018 yılından itibaren Uşak Üniversitesi ailesi olarak ortaya koydukları hedefler ve bu hedeflere ulaşmak üzere attıkları adımların başarıyı da beraberinde getirdiğini vurgulayan Rektör Savaş titizlikle yürütülen kalite çalışmaları sonucunda Yükseköğretim Kalite Kurulu’ndan (YÖKAK) kurumsal akreditasyon belgesi almaya hak kazandıklarını ve şu ana kadar 12 bölüm/programın akredite olduğunu belirtti.

Bu yıl Uşak Üniversitesinden yaklaşık 7 bin öğrenci mezun olacak

Bu yıl Uşak Üniversitesinden yaklaşık 7 bin öğrencinin mezun olacağını aktaran Prof. Dr. Savaş mezun öğrencilere seslenerek şunları söyledi:

‘‘Üniversitemiz, yeşil yerleşkesi, geniş sosyal alanları, huzurlu bir çalışma ortamı sunan kütüphanesi, modern yurtları, öğrenciyi merkeze alan eğitim modeli ile sizi mezun ederken yeni öğrencilerini bekliyor olacak. Sizler, Üniversitemizde geçirdiğiniz süre boyunca daha sonraki yaşamınızda ihtiyaç duyacağınız bilgi ve becerileri en iyi şekilde kazandınız. Ancak bunun ötesinde sizleri eleştiren, sorgulayan, farklı düşünen, yenilik peşinde koşan, sorunun değil çözümün parçası olan, bahane değil iş üreten bireyler olarak yetiştirdik. İyi yetişmiş, nitelikli ve bilinçli bir gençlik olarak, bundan sonraki yaşamınızda elde edeceğiniz başarılarla bizleri gururlandırmaya devam edeceğinize olan inancımız tamdır. Mezunlar Günü etkinliklerimizde sizleri tekrar görmeyi ve elde ettiğiniz yeni başarıları kutlamayı iple çekiyoruz. Unutmayın, mezun olduğunuz Uşak Üniversitenin bir parçası olarak, sizler artık bu büyük aileye aitsiniz. Bu aile, her zaman sizin destekçiniz olacak ve başarılarınızı gururla paylaşacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri mutlu ve gururlu bir şekilde uğurlarken, hepinizin gözlerinizden öpüyorum. Yolunuz, bahtınız, ufkunuz, gönlünüz açık olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun.’’

Uşak Milletvekilleri Av. Fahrettin Tuğrul ve Opr. Dr. Ali Karaoba ile Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak birer konuşma yaparak mezun öğrencileri ve ailelerini kutladılar ve mezun öğrencilerin ülkemiz adına hayırlı çalışmalar yapacaklarına inandıklarını ifade ettiler.

Uşak Üniversitesi 2024 Mezunları Kep Attı

Açılış konuşmalarının ardından, dereceye giren 79 öğrenciye protokol üyeleri tarafından başarı belgeleri verildi. Uşak Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Ödül Töreni, öğrencilerin kep atması ile sona erdi.

Uşak Üniversitesi bu yıl 7 bin öğrenciyi mezun ederek hayata atılmalarını sağlayacak. Fakülte ve Meslek Yüksekokullarının mezuniyet törenleri ise ayrıca yapılacak. 11-14 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan bu mezuniyet törenlerinde öğrenciler mezuniyet sevinçlerini yaşayacaklar.