Uşak Üniversitesi İnşaat Fakültesi öğrencileri İMO sayesinde mezun olabilecek

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeni ile kesintiye uğrayan Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü öğrencilerinin pratik eğitim alması için Uşak İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) dan destek geldi.
Uşak Üniversitesi İnşaat Fakültesi öğrencileri İMO sayesinde mezun olabilecek

SALİH KILINÇ / Uşak İMO Başkanı Ali Osman Doruk yaptığı yazılı açıklamada, Uşak Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm başkanı Doç. Dr. Tahir Gönen ile bir telefon görüşmesi yaptığını ve görüşme sonucu; öğrencilerin pratik eğitim alması gerek derslerin Uşak İnşaat Mühendisleri Odası üyesi mühendisleri tarafından 6 haftalık bir periyoda verilmesi yönünde orak bir kara vardıklarını bildirdi.

Ülkemizde devam eden yeni tip koranavirüs (Covid-19) salgını neticesinde üniversitelerimizde eğitime ara verilerek uzaktan eğitim yöntemi ile eğitimler yürütülmeye çalışıldığını hatırlatarak açıklamasına başlayan Doruk, Uşak Üniversitesi de bu yönde eğitim-öğretime devam eden üniversiteler arasında. Ancak Mühendislik fakültelerinde özellikle İnşaat Mühendisliği bölümünde bazı uygulama ağırlıklı derslerin yapılmasında sorun yaşanması hatta bu durumun öğrencilerin mezuniyet durumlarını tehlikeye atması üzerine Uşak Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm başkanı Doç.Dr. Tahir Gönen ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim.

Gelecekte meslektaşımız olacak inşaat mühendisliği öğrencilerimizin özellikle son sınıfta öğrenim görenlerin mezun olabilmesi için neler yapılacağını görüştük. Yoksa son sınıf öğrencilerinin pratik eğitim almamaları durumunda mezuniyetleri tehlikeye giriyordu.

Bu görüşmenin hemen ardından kısa süre içerisinde de inşaat mühendisliği bölüm hocaları ve İnşaat Mühendisleri Odası Uşak Şube yönetim kurulunun katıldığı geniş kapsamlı ve uzaktan katılımlı bir toplantı yapılarak bu durum hakkında neler yapılabileceği konusunu görüştük. Alınan ortak karar gereği “Mühendislik Uygulaması ve İşletmelerde Mesleki Eğitim Dersi” nin 6 haftalık bir seminer programı dahilinde İnşaat Mühendisleri Odası Uşak Şubesinin sektörde farklı alanlarda deneyimli üyeleri tarafından verilmesi konusunda ortak karara vardık” dedi.

Bu konuda yapılan toplantıda bölüm hocaları bu uygulamanın Türkiye de bulunan Üniversiteler içerisinde bir ilk olduğu ve bir hafta gibi kısa bir sürede derslerin yapılacak hale gelinmesin de İnşaat Mühendisleri Odası Uşak Şubesinin desteği sayesinde gerçekleşmesinin taktir ve memnuniyetle karşılandığı belirten Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Osman Doruk, “Bu eğitimi şu an öğrenci olan gelecekteki meslektaşlarımızın gelişimine destek olmak açısından önemli bir fırsat olarak görüyoruz.

Bu pratik eğitimi için oda olarak kısa sürede hazırlıklarımızı tamamladık. İnşaat Mühendisleri Odası Uşak Şubesi olarak üniversite eğitiminden tutun meslektaşların teknik eğitimi, mesleki sorunları gibi bir çok noktada mücadele veriyoruz” ifadesini kullandı.

Doruk, 24 Nisan da ilk Mühendislik Uygulaması ve İşletmelerde Mesleki Eğitim Dersinin uzaktan eğitim kanalıyla kendisinin vereceğini sonrasında sırasıyla proje ve danışmanlık hizmeti veren Erdem Doğan, Karun Yapı Denetim kurucu ortağı Bora Peker, Asem Yapı kurucu ortağı Ali Kurt, proje ve geoteknik alanında çalışan Oğuz Cip ve 8. Dönem İnşaat Mühendisleri Odası Uşak Şube Başkanlığını yapan Osin İnşaatın kurucusu Osman Çalıkuş gibi sektörde sözü geçen deneyimli inşaat mühendisleri üyelerimizin öğrencilere piyasa şartlarında yapılan uygulamaları anlatıp, doğru ve yanlış yapılan uygulamalarda tecrübe paylaşımı yaparak öğrencilerin eksiklerini tamamlamaya farkındalıklarını arttırmaya çalışacaklarını belirtti.

Ülkemizin geçtiği bu zor süreçte inşaat mühendisliği mesleğinin sorunlarının Üniversite-Oda-Meslektaş üçgeninde dayanışma ve birlik içerisinde çözüme ulaştırılması için her türlü iş birliğine ve fedakarlığa açık olduklarını belirtti.