Uşak Üniversitesi duyurdu! Bu proje ile işsiz gençlere istihdam kapısı açılacak!

Uşak'ta eğitime dair pek çok yeni projeye imza atılıyor. Uşak Üniversitesi 'Gençlik Çalışıyor, Uşak Gelişiyor' projesiyle gençlere mesleki eğitim vereceğini duyurdu. Buna göre işsizlere istihdam sağlanacağını açıklayan Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, gençlere seslendi.
Uşak Üniversitesi duyurdu! Bu proje ile işsiz gençlere istihdam kapısı açılacak!

Uşak Üniversitesi duyurdu! Bu proje ile işsiz gençlere istihdam kapısı açılacak! - Uşak Üniversiğtesi, projelerine bir yenisini daha ekledi. Uşak Üniversitesi ‘Gençlik Çalışıyor, Uşak Gelişiyor’ projesini gençler için duyurdu. Uşak Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı arasında protokol imzalandı.

GENÇLİK ÇALIŞIYOR UŞAK GELİŞİYOR PROJESİ TANITILDI

Uşak Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi bünyesinde yürütülecek olan ''Youth Are Working Uşak is Devoloping (Gençlik Çalışıyor Uşak Gelişiyor)'' isimli 0169 referans numaralı Avrupa Birliği NEETPRO Projesi için Uşak Üniversitesi adına imzayı Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş attı Prof. Dr. Savaş proje kapsamında 50 kadın ve 50 erkek olmak üzere toplam 100 NEETPRO gencin hedef kitle olduğunu belirterek katılımcılar arasında 5 engelli gencin de yer alacağını kaydetti.

500 İŞSİZ GENCE DUYURULDU

Proje kapsamında ayrıca 500 işsiz gence bilgilendirme toplantıları düzenleneceğini söyleyen Prof. Dr. Savaş, işletmelerde pratik eğitimler ve istihdam faaliyetlerinde uzun süre işsiz olan kadınlara öncelik tanınarak yönlendirme yapılacağını bildirdi. Projenin 1 Haziran 2023 tarihinde başlayacağını ve 12 ay içinde tamamlanacağını açıkladı. Rektör, Prof. Dr. Savaş, ''Uşak’ın tüm kurumlarıyla ve sanayicilerimizle el ele vererek, istihdamda veya eğitimde olmayan gençlerimize, mesleki eğitimler vererek istihdamlarına katkı sağlayacağız.'' dedi.

4 ATÖLYE KURULACAK

Projede 4 atölye kurulacağını söyleyen Rektör Prof. Dr. Savaş, bu atölyeleri sıraladı. Buna göre;

  • Özgün Baskı Atölyesi,
  • Bilgisayar Destekli Tekstil Tasarım ve Grafik Atölyesi,
  • Deri Konfeksiyon Atölyesi,
  • Dokuma ve Open-End İplik Atölyesi olarak sıralandı.