Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi Avrupa’ya açılıyor

Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından tasarlanan hazır giyim ürünlerini bunsan sonra Avrupa’nın bir çok ülkesinde görmek mümkün olacak.
Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezi Avrupa’ya açılıyor

Uluslararası hazır giyim sektöründe uluslararası markalara koleksiyonlar sunan CU Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım, Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında; tasarım, eğitim, bilimsel, teknik iyileştirme faaliyetlerini kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleşen protokole Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş ve CU Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ar-Ge ve Sürdürülebilirlik Müdürü Kamil Bilir imza attı.

İspanya'da tasarım ofisine sahip, hazır giyim sektöründe Zara, Mango, Bershka, Hema, Matalan, Cache&Cache gibi birçok uluslararası markaya tasarımdan üretime kadar ürün hizmet döngüsündeki her aşamada koleksiyonlar sunan CU Tekstil ile işbirliği yapacaklarını belirten Rektör Savaş, imzalanan protokol ile gelecek dönemde yapılacak ortak çalışmaların ilk adımının atılmış olduğunu belirtti. Prof. Dr. Savaş, Uşak Üniversitesi DTS Tasarım Merkezinin uluslararası alanda da tasarımlarıyla adından söz ettireceğine dikkat çekerek protokolün hayırlı olmasını diledi.

İmza töreninin ardından Rektör Savaş; CU Tekstil Ar-Ge ve Sürdürülebilirlik Müdürü Kamil Bilir, CU Tekstil Üretimden Sorumlu Tekstil Mühendisli Fatih Kumru ve DTS Tasarım Merkez Müdürü Doç. Eren Öner ile sektörün durumu, bölgesel ihtisaslaşma faaliyetleri, Uşak tekstil sanayisindeki katma değer arayışları, yapılabilecek ortak çalışmalar konularında değerlendirmeler yaptı.

DTS Merkezi'ni ziyaret eden ve tasarım merkezi personelleri ile bir araya gelen CU Tekstil yetkilileri, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yapılan görüşmede DTS Tasarım Merkezinin, CU Tekstil firmasına 3 Boyutlu Tasarım, Yüzey Tasarımı, Koleksiyon Hazırlanması, Fonksiyonel Tasarımlar Geliştirilmesi, Geri Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik konularında destekler verebileceği ve bu konuda yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.

(HİDAYET KIRAN / HABER)