Uşak Üniversitesi adli izlerin peşine düştü

Uşak Üniversitesi’nde oldukça ilginç konulu bir sempozyum düzenlendi. Sempozyum Başkanı Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Özdemir, arkeoloji ile adli bilimleri birleştirerek; “Blaundus İzler Adli Bilimler Sempozyumu” düzenlediklerini belirtti.
Uşak Üniversitesi adli izlerin peşine düştü

Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisinde düzenlenen “Adli Bilimler Sempozyumu” nda birbirinden ilginç konular ele alındı. 2 gün sürecek sempozyumun dinleyicileri, Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Yüksek Hemşirelik Okulu öğrenci ve öğretim üyeleri oldu.

Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş ’da sempozyum öncesi kısa bir konuşma yaptı. Taş, Üniversitenin 2023 yılında bir takım yenilikler yaparak adından söz ettireceğini vurguladı.

İlk gün düzenlenen sempozyumun oturum Başkanlığını Prof. Dr. Haluk Uluutku yaptı.

Ankara Üniversitesi Tarih-Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölümü Öğretim üyesi ve Ankara Adli Bilimler Derneği 2. Başkanı Prof. Dr. Ayla Sevim Erol, katılımcılara “İnsan iskeletinden geçmişin antropolojik izleri” konusunda bilgiler verdi.

Sempozyumun 2. Oturumunda, video konferansla canlı olarak bağlanan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Adli Ana Bilim dalı Öğretim Üyesi ve 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Üzün, Adli ölüm olgularında kimliklendirme” konulu bir sunum yaptı.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Antropoloji Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Yeşim Doğan, “Adli DNA analizlerinin bugünü ve yarını,

Uşak Emniyet Müdürlüğü Olay yeri İnceleme Şube Müdürlüğü, Kimlik Tespit Büro Amirliğinde görevli Polis Memuru Mehmet Bardakçı da “Olay yeri incelemede kimliklendirmenin yeri” konulu” sunumlar yaptılar.

Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Ayşe Özdemir sempozyumun yarınki gerçekleştirilecek bölümleri hakkında şu bilgileri verdi:

Oturum Başkanı: Prof. Dr. Ayla Sevim Erol, KKTC Sağlık Bakanlığı Adli Tıp Birim uzmanı, Antropolog Doğu Akdeniz Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Dr. Deren Çeker, “İnsan iskeletlerinde patolojik durumların belirlenmesi ve önemi”

İzmir Acil Hemşireleri Derneği Kurucu Başkanı Üz. Hemşire Meral Dölek, “Adli Bilimlerde Hemşirelik” konularında sunum yapacak.

Uşak üniversitesi öğrencilerinin poster sunumlarını ardından konuklara Ulubey İlçesinde bulunan antik Blaundus kenti gezdirilecek.

(SALİH KILINÇ / HABER)