Uşak Üniversitesi 2020-2021 Bahar Dönemi Eğitimi Ne zaman başlıyor?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, kontrolü elden bırakmamak için bazı düzenlemeler yapıldığını belirterek, okulların sınırlı bir şekilde yüz yüze eğitime açılacağını açıklamasının ardından Uşak Üniversitesi Senatosu 1 Mart 2021 tarihinde uygulamalı bölümlerde yüz yüze eğitime başlama kararı aldı.
Uşak Üniversitesi 2020-2021 Bahar Dönemi Eğitimi Ne zaman başlıyor?

İşte Senatonun almış olduğu karar:

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında tüm dünyada ve ülkemizde küresel salgının (COVID-19) devam etmesi, derslerin tamamının yüz yüze yapılması durumunda öğrencilerimizin büyük oranda il dışında olmasına bağlı olarak iller arası hareketliliğin fazla olması, ulaşım, barınma ve diğer koşullar ile birini diğerine tercih edemeyeceğimiz Sağlık ve Eğitim dengesi gözetilerek alınan senato kararı doğrultusunda;

1 - Tıp Fakültesi Dönem IV öğrencilerinin 01.03.2021 tarihinden itibaren staj pratik uygulamaları yüz yüze öğretimle yapılacaktır.

2 - Diş Hekimliği Fakültesi 4. ve 5. sınıf öğrencilerinin pratik eğitimleri gruplar halinde yüz yüze öğretimle yapılacaktır.

3-  Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü 2. , 3. ve 4. sınıflar 1. haftadan itibaren uygulamalı derslerde yüz yüze,   Moda Tasarımı Bölümü 2. ve 4. sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin uygulamalı dersleri  8. haftadan sonra yüzyüze öğretimle yapılacaktır.

4 - Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, 4. sınıfta öğrenim gören öğrencilerin aldıkları, “Hemşirelikte Sağlık Bakım Yönetimi II”, ve “Hemşirelikte Yönetim II” ile 2012 müfredatına kayıtlı olup 4. sınıf öğrencilerimizin eski müfredata tabi olarak almakta olduğu      “Halk Sağlığı Hemşireliği” dersinin uygulamaları ise 1. ve 2. doz COVİD-19 aşılarının tamamlandığı sürece kadar uzaktan öğretim, öğrencilerin aşılarının tamamlanmasını takiben yüz yüze olarak klinikte yapılacaktır.

5 - Eğitim Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesinde okutulan uygulama derslerinin (Okul Deneyimi, Öğretmenlik Uygulaması, v.b.) Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği çerçevede EBA sistemi üzerinden yapılacaktır.

6 - Spor Bilimleri Fakültesinde spor eğitimi içeren (Yüzme, Jimnastik, Futbol, Basketbol vb. gibi) uygulamalı dersler ara sınav tarihine (01.05.2021) kadar uzaktan öğretim yöntemiyle, ara sınavdan (10.05.2021) sonra ise yüz yüze yapılacaktır.

7 - Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu Uçak Teknolojisi Programında teorik derslerin uzaktan öğretimle, Hava Aracı Bakımı ve Onarımı ile ilgili uygulamalı derslerin, (Bakım Uygulamaları, Gaz Türbin Motorlar, Türbin Uçak Aerodinamiği Yapı ve Sistemleri, Haberleşme, Seyrüsefer ve Elektrik Sistemleri, Hava Aracı Bakım ve Onarım Uygulamaları, Havacılık İmalat Teknikleri ve Malzeme, vb.) teorik kısımları 23 Nisan 2021 tarihine kadar uzaktan öğretim şeklinde, derslerin uygulamalı kısımları ise, 10.05.2021 tarihinden itibaren gruplar halinde yüz-yüze yapılacaktır.

8 - Mühendislik Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda yürütülen İşletmelerde Mesleki Eğitim Dersinin (7+1 ve 3+1) işletmelerde yüz yüze yapılacaktır.

9 - Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ağız Diş Sağlığı, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Yaşlı Bakım Programlarının 2. sınıf öğrencilerinin mesleki uygulama derslerinin eğitimlerinin 2. doz COVİD-19 aşıları tamamlanana kadar uzaktan öğretimle, sonrasında ise yüz yüze yapılacaktır

10 - Lisansüstü derslerin tamamı yüz yüze yapılacaktır.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında yukarıdaki istisnaların dışındaki diğer derslerin tamamı uzak öğretim yöntemi ile çevrim içi (senkron) yapılacak, öğrencilerin çevrim içi derslerin yüzde altmışına (%60) devam etmeleri gerekir, derslerin yüzde altmışını (%60) devam etmeyen öğrenciler devamsızlıktan kalacaktır. Öğrencilerimiz daha ayrıntılı bilgiyi kendi Fakülte/Yüksekokullarından alabilirler.

Ayrıca

1 - 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Döneminde kayıt dondurma talebinde bulunan öğrencilerin dilekçelerinde gerekçe olarak “Covid-19 salgını” yazmaları yeterlidir

2 - Öğrencilerimiz danışmanlarıyla her hafta ders programlarında gösterilen danışmanlık saatinde toplantıya katılarak görüşebilirler.

3 - Tüm öğrencilerimiz pandemi kurallarına uymak koşuluyla kütüphane ve bilgisayar laboratuarları başta olmak üzere yerleşke imkânlarından faydalanabilirler.

(SALİH KILINÇ/ HABER)