Uşak'ta YKS maratonu başladı! İlk oturum yapıldı!
Türkiye’de YKS maratonuna bugün resmen start verildi. Uşak’ta 17-18 Haziran'da toplam 3 oturumda yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu 12 bin 918 adayın katılımıyla başladı.
Milyonlarca adayın girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) saatler 10.15'i gösterdiği sırada başladı. Uşak'ta da birçok aday, sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri yerlere gitti. Öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları gözlenirken, aileleri de öğrencileri motive etmeye çalıştı.
SINAV ÖNCESİ HEYECAN ÜST SEVİYEDEYDİ
Adaylar, sınava dakikalar kala yapılan evrak kontrolleri ve üst aramalarının ardından sınava girecekleri sınıflara yerleşti. Sınava giren öğrencilerin yakınları ise okul bahçelerinde bekledi. Öte yandan sınava geç kalan bazı öğrencilerin ise koşarak yetişme telaşı da kameralara yansıdı.
Temel Yeterlilik Testi (TYT) için sınava katılan üniversite adaylarına 120 soru soruldu. Bu sorular için adaylara 135 dakikalık sınav süresi verildi. Sınavda soru dağılımının 40 Türkçe, 40 matematik, 20 sosyal bilimler ve 20 de fen bilimleri şeklinde olduğu belirtildi.
SONUÇLAR 20 TEMMUZ'DA
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yarın yani 18 Haziran 2023 Pazar günü yapılacak olan oturumlar ile sona erecek. ÖSYM YKS sınav sonuçlarını ise 20 Temmuz’da açıklayacak. 20 Temmuz’da sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar puan sıralamalarına göre üniversite tercihlerini yapacaklar. Bu tercihlere göre hangi adayın hangi üniversiteye yerleşeceği belirlenecek. Sınav sonucuna göre bir üniversiteye yerleşenler ise 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında üniversite eğitimlerine başlayacaklar.