UŞAK'TA OKULLARA KAR TATİLİ

2020-2021 eğitim-öğretimin ikinci yarıyılının sabah başlaması beklenirken, Uşak Valiliği kar yağışı nedeni ile okulların bir gün kapanacağını duyurdu.
UŞAK'TA OKULLARA KAR TATİLİ

Kademeli yüz yüze eğitime geçiş kapsamında Türkiye genelindeki köy okulları ve anaokullarının yarın yüz yüze eğitime başlaması bekleniyordu. Ancak Uşak’ta yağması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle bir duyuru yapan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, 'Bütün eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 16.02.2021 Salı gününe kadar ara veriyoruz.' Dedi.

Uşak Valiliği Sosyal medya hesabından yapılan duyuruda; “Mevcut hava şartları ve meteorolojik verilere göre , 15.02.2021 pazartesi gününün ilk saatlerinde ani ve sert sıcaklık düşüşleriyle kar yağışının ilimizde başlayacağı ve pazartesi akşam saatlerine kadar devam edeceği tahmin edilmektedir.

Bu nedenle, 15 Şubat Pazartesi günü yüz yüze eğitime başlayacak olan Milli Eğiitm bakanlığına bağlı il merkezi ve ilçelerimizdeki özel ve resmi okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, özel eğitim kurslarında, muhtelif kurslarda, resmi ve özel okullarda, devam etmekte olan destekleme ve yetiştirme kurslarında eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir.

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden engelli, hamile ve onik hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri, 15 Şubat  Pazartesi günü bir gün süre ile izinli sayılacaktır” denildi.

İlgili Haberler