Uşak'ta Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Etkinliği

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla öğrencilerle birlikte trafikte yaya önceliği ile ilgili etkinliğe katıldı.
Uşak'ta Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası Etkinliği
İsmet Paşa Caddesi üzerinde Uşak Emniyet Müdürlüğü ve Uşak İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, anaokulu ve ilkokul öğrencileriyle birlikte trafikte yaya önceliğiyle ilgili uyulması gereken kurallarla ilgili bilgi alan vali Funda Kocabıyık, öğrencilerle birlikte uygulamalı olarak yaya geçidinde yolun karşısına geçti.

 


Gazetecilere açıklama yapa Vali Kocabıyık, "Bilindiği üzere İçişleri Bakanlığı trafikte yaya önceliğiyle ilgili bir takım düzenlemeler yaptı. İlimizde trafik ekipleri yeni düzenleme ile ilgili halkımızın bilgilendirilmesi için bir dizi çalışma yapıyor. Bu günde çocuklarımızla bu konu ile ilgili uygulamalı bir etkinliğe katıldık. Trafikte meydana gelen kazaların büyük çoğunluğunun dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle yaşanıyor. Bu nedenle sürücülerin ve yayaların dikkatli olmasını istiyoruz. Ne kadar dikkatli olur ve kurallara uyarsak kazaların sayısı azalır." dedi.

 


Daha sonra bazı araç sürücülerine broşür veren Vali Kocabıyık, etkinliğe katılan çocuklarla fotoğraf çektirdi.