Uşak il genelinde ilkokul ortaokul ve lise öğrencilerine En İyi Cümle Afiş yarışması başladı

Uşak'ta Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından özel yarışma düzenleneceği açıklandı.
Uşak il genelinde ilkokul ortaokul ve lise öğrencilerine En İyi Cümle Afiş yarışması başladı

Milli Eğitim Bakanı olarak yeni kurulan hükümette görevi Mahmut Özer'den devralan Yusuf Tekin Türkiye genelinde Dilimizin Zenginlikleri Projesi'ni devreye aldıklarını duyurmuştu. Proje kapsamında Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından En İyi Cümle / Afiş Yarışması için başvuruların alınmaya başlandığı açıklandı.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi En İyi Cümle/Afiş Yarışması Uşak il genelinde ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde düzenlenecek. İlkokul seviyesindeki öğrencilere cümle ve afiş oluşturma, ortaokul öğrencilere Yunus Emre Sözlüğü içerisinden cümle ve afiş oluşturma, liselerde ise safahat sözlüğü içinden cümle ve afiş oluşturma görevi verildi.

UŞAK İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EN İYİ CÜMLE AFİŞ YARIŞMASI YARIŞMA TAKVİMİ!

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında il genelinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik "En İyi Cümle/Afiş Yarışması" düzenleniyor. En İyi Cümle/Afiş Yarışması'nın konuları şu şekildedir:

İlkokullarda: Okunan bir şiirde yer alan bilinmeyen kelimelerden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturulması.

Ortaokullarda: Yunus Emre Sözlüğü'nden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturulması.

Liselerde: Safahat Sözlüğü'nden seçilecek en az üç kelimenin yer alacağı anlamlı bir cümle ve afiş oluşturulması.

usak-yarisma.jpg

YARIŞMA TAKVİMİ

1. Tanıtım ve Duyuru: 11-12 Aralık 2023

2. Okullardan eserlerin seçilmesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Teslim Tarihi: 18-19 Aralık 2023

3. Eserlerin İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından değerlendirilmesi ve ilçe birincilerinin seçilmesi: 20 Aralık 2023

4. İlçelerden seçilen eserlerin (ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde ayrı ayrı) İl Millî Eğitim Müdürlüğüne elden teslimi: 21 Aralık 2023

5. Teslim edilen eserlerin Uşak İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından değerlendirilmesi ve il birincilerinin seçilmesi: 22 Aralık 2023

Yarışmaya katılmak isteyen kişiler için eserlerin teslim tarihi 18 Aralık 2023 tarihinde sona erecek. Eserler arasında birinciler 20 Aralık tarihinde seçilecek. Başvurular okul müdürlükleri üzerinden kabul edilecek.