Uşak Halk Eğitim Merkezi 6 ayda 17 bin 444 kişiye eğitim verdi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen ve 1-7 Haziran tarihleri arasından kutlanan 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası' nedeniyle Uşak Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde bir program düzenledi.
Uşak Halk Eğitim Merkezi 6 ayda 17 bin 444 kişiye eğitim verdi

Programa; Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Vali Yardımcısı Eyüp Fırat, Uşak Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, Uşak Halk Eğitim Müdürü Osman Uzun, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, usta öğreticiler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Uşak Halk Eğitimi Merkezi tarafından 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı boyunca açılan el sanatları, giyim üretim, bilişim teknolojileri, ebru, çinicilik, kağıt rölyef, iç giyim konfeksiyon kursları kurs sonu sergisi yoğun katılımla gerçekleşti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Uşak Halk Eğitim Müdürü Osman Uzun, konuşmasına hayat boyu öğrenmenin önemine vurgu yaparak başladı. Uzun, “73 alanda 3800 üzerinde kurs çeşidiyle her vatandaşımızı kendine uygun bir kurs türü bulabileceği Uşak Halk Eğitim Merkezlerimize bekliyoruz.

Merkezimizin 2021 yılında açmış olduğu 864 kursa 16 bin 516 kursiyerimiz kayıt yaptırmıştı. 2022 yılının ilk 5 ayında bir önceki yılda ulaştığımız hedefleri fazlasıyla geçtik. 434 genel, 170 mesleki ve teknik,, 16 okuma yazma kursu olmak üzere 620 kurs açarak bu kurslarımıza : 9951 kadın, 7941 erkek, Toplam 17 bin kursiyerimizin kaydını aldık” dedi.

“Hayat boyu yolculuk aslında hayat boyu eğitimdir”

Daha sonra mikrofona gelen Uşak Valisi Dr. Turan Ergün “Bilginin her geçen gün daha çok değer kazandığı, öğrenme alanlarının genişleyerek çoğaldığı günümüzde, istihdamda yaşanan gelişmeler yeni öğrenme ve öğretme yaklaşımını beraberinde getirmiştir. Artı, dünya baş döndürücü bir hızla gelişmektedir. Dolaysı ile yaşamımızın başında aldığımız bilgi, hayatımızın bütün alanına bizi taşımaya yeterli değildir.

ihtiyaç duyduğumuz iş gücü potansiyeli ancak eğitimle karşılanabilir. İnsan hayatı boyunca kendini geliştirmek ve eğitime devam etmek zorundadır. İnancımız bize “Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz” diyor. Hayat boyu yolculuk aslında hayat boyu eğitimdir. Hangi yaşta ve hangi eğiitm seviyesinde olursa olsun eğitim hayatın bir parçası olmalıdır. Dolaysı ile hayat boyu öğrenme insan yeni imkanlar tanınmasıdır” dedi.

Halk oyunları gösterisinin ardından sergi gezildi. Sergi gezilmesi sırasında vatandaşlar Vali Ergün ile fotoğraf çektirmek istedi. Vali Ergün vatandaşları kırmadı. Daha sonra ebruli sergisini gezerken burada da hünerini gösteren Vali Ergün başarılı bir çalışma gerçekleştirdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)