Uşak Borsa İstanbul Ortaokulu Avrupa 3. oldu

Avrupa Okul ortaklıkları girişimi olan e Twinning platformunda Eurovision şarkı yarışmasının okullar arası versiyonu olan Schoolovision bu yıl 14. kez düzenlendi. Avrupa'dan 30 ülke okulunun katıldığı bu projede ülkemizi Uşak Borsa İstanbul Ortaokulu öğrencileri Fasa Fiso isimli çocuk şarkısı ile temsil etti.
Uşak Borsa İstanbul Ortaokulu Avrupa 3. oldu

Kadınlar ve erkekler arasında eşitsizlik olduğu önyargısını kırmak temalı şarkının Söz ve Muziği Şubadap Çocuk grubuna ait.

Yönetmenliğini Arda Sunter'in yaptığı ve proje koordinatörlüğünü İngilizce Öğretmeni Arif Bozkurt'un yürüttüğü projede 30 ülkenin öğrencileri canlı yayınla hazırlamış oldukları klipleri oyladılar.

Yarışma sonunda Uşak Borsa İstanbul Ortaokulu öğrencileri 169 puanla Avrupa üçüncüsü oldular. Yarışmada birinciliği 280 puanla Ukrayna, ikinciliği ise 215 puanla İrlanda aldı.

Bedriye Kadir Uysal Ortaokulu 1. olmuştu

Geçtiğimiz yıllarda yapılan yarışmada Uşak Bedriye Kadir Uysal Ortaokulu (Mor Okul) oldukça başarılı bir tablo çizmişti.

Bu okulumuz, 2016 yılında Avrupa 3. sü, 2017 de Avrupa 7.si 2018 yılında da Avrupa 1. si olmuştu.

Bu yıl, İngilizce Öğretmeni Arif Bozkurt'un yönetimindeki Uşak Borsa İstanbul Ortaokulu öğrencilerinin Fasa Fiso isimli çocuk şarkısı ile Avrupa 3.sü olarak bu geleneği devam ettirmesi ve Uşaklı miniklerin Avrupa çapında ilimizi tanıtması, Uşak için sevindirici bir haber oldu.

(SALİH KILINÇ / HABER)