Uşak Belediyesi’nden Pandemi döneminde çocukları hayata bağlayacak proje

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgını çocukları da olumsuz etkiledi. Salgını önlemek amacıyla alınan kararlar nedeniyle dilediği gibi sokaklara çıkıp oynayamayan çocuklar evlerinde vakit geçirmek zorunda kaldı.
Uşak Belediyesi’nden Pandemi döneminde çocukları hayata bağlayacak proje

Pandemi sürecinde çocukların evlerinde güzel vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla harekete geçen Uşak Belediyesi, “Aile Atölyesi” projesini hayat geçirmeye karar verdi. Oluşturulacak atölyelerle hem çocukların kişisel gelişimlerinin sağlanması hem de pandeminin olumsuz etkilerinin giderilmesi hedefleniyor.

Boyama Atölyesi, Deneysel Çalışma Atölyesi, Robotik Kodlama Atölyesi ve Uygulamalı Beceri Atölyesi olarak dört kategoride faaliyete başlayacak çalışma ile pandeminin çocuklar üzerindeki olumsuz izlerinin silmesi hedefleniyor. Pandemi kuralları çerçevesinde ve randevu sistemiyle gerçekleştirilecek Aile Atölyesi’nde yaş sınırı 4 ila 9 arası olacak. 1 Şubat itibariyle haftanın 5 günü yapılacak olan Atölye çalışmaları, sağlık tedbirleri kapsamında çocuklara dışarıya çıkma izni verilen 13.00-16.00 saatleri arasında olacak. Çocukların el becerileri kazanabileceği, deneysel çalışmalar yapabileceği, sanatsal yönlerini geliştirilirken bilimsel alanda da alt yapı kazanabileceği proje ile minikler özledikleri sosyal hayatla buluşturulacak. Her atölye toplamda 5 gün sürecek ve çalışmalar her hafta farklı çocukların katılımıyla Şubat ayı boyunca devam edecek. Miniklerin yeteneklerini keşfetmesi, becerilerini güçlendirmesi ve sosyal hayata katılmalarının artırılması için önemli bir fırsat olan atölyeler daha sonra mahalle bazlı farklı bölgelerde de sürdürülecek. Çocukların bir yandan eğleneceği diğer yandan öğreneceği kurslar içinse son başvuru tarihi 30 Ocak 2021. Bilgi ve randevu için Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne ait 0276 227 51 63 numaralı telefon aracılığı ile irtibat sağlanabilecek.