UOSB Tekstil Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi törenle açıldı

Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) ve hayırsever iş adamlarının destekleriyle yaptırılan UOSB Tekstil Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi törenle açıldı. 
UOSB Tekstil Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi törenle açıldı

Elmalıdere Mahallesi'nde eski Malkoçoğlu İlkokulu'nun yerine inşa edilen UOSB Tekstil Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, törende yaptığı konuşmada, mesleki eğitimin önemine değinerek, "Ülkemiz sanayisinin ara elaman sorununu mesleki liseler çözecek. Bu nedenle bu okulu çok önemsiyorum" dedi. 

Uşak Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz ise ilde eğitim öğretimde kalitenin her geçen yıl arttığını belirterek, hayırseverlerin eğitime verdiği desteğin önemli olduğunu belirtti. 

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da okulun bölgenin gelişimine katkı sağlacağını dile getirerek, katkı sağlayan hayırseverlere ve UOSB yönetimine teşekkür etti. 

"Tekstil sanayisine yetişmiş eleman"

Uşak Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ise okulda iplik, boyama ve dokuma bölümlerinde mesleki eğitim verileceğini aktararak, "Burada öğrenim gören öğrenciler UOSB'deki firmalarda staj yapacak ve çalışacak" dedi. 

UOSB Başkanı Halil Ağaoğlu da yaklaşık 8 bin 600 metrekare alanda inşa edilen 24 derslikli okulun 7 milyon liraya mal olduğunu belirtti. 

Okula 11 hayırsever iş adamanın katkı sağladığını dile getiren Ağaoğlu, eğitime verdikleri desteğin süreceğini, bu kapsamda okul bahçesine 500 metrekarelik atölye yapılacağını, ayrıca UOSB içerisinde de bir mesleki lise inşa edeceklerini kaydetti. 

Açılışın ardından davetliler okulu gezdi.