Üniversitelerin tanıtım günlerinde internet devri yaşanıyor

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte tercih yapacak milyonlarca üniversite öğrencisi adayı için üniversiteler şimdiden tanıtım günleri yapmaya başladılar. Devlet ve özel üniversitelerin tanıtım günlerinde oldukça ciddi hazırlıkların yapıldığı gözle görülüyor. Öğrencilerin çok dikkatli seçim yapması gerekiyor.
Üniversitelerin tanıtım günlerinde internet devri yaşanıyor

Değişen üniversite sınavlarının yeni ismi YKS olmuştu. Aylarca beklemeden sadece birkaç günde gerçekleşen YKS sınavının sonuçları açıklandı ve öğrencilerin tercih sorunsalı başlamış oldu. Hangi okual tercih yapacağını bilmeyen ve oldukça kararsız olan öğrencilerin ilk olarak bir rehber ile görüşmesi ve görüşmeden sonra ise hayalindeki üniversitelerin tanıtım günlerine gitmesi bekleniyor. Türkiye'de en çok hayal edilen üniversiteler elbette İstanbul'da yer alan devlet üniversiteleri oluyor. Yıldız Teknik Üniversitesi tanıtım günleri Davutpaşa kampüsünde başladı ve öğrenciler rektör başta olmak üzere birçok bölümü ve aynı zamanda okulun kulüplerini tanıyabiliyorlar. YTÜ Racing kulubü ise Çek Cumhuriyeti'nde bir yarışmadan mesaj göndererek öğrencilerin YTÜ seçtikleri taktirde gerçekten ayrıcalıklı olacaklarını söyledi. 

TÜRKİYE'DE ÖZEL ÜNİVERSİTE DEVRİ HIZ KAZANDI

Türkiye'nin en iyi üniversitelerine baktığınızda genelde ilk sıralarda devlet üniversitelerini görüyorsunuz ama elbette Koç ve Sabancı gibi üniversitelerinde ilk sırada olduğunu çok kolay bir şekilde görebilirsiniz. Dolayısıyla buradan yola çıktığımızda özel üniversitelerde tam burslu olarak okuyan öğrencilerinde aslında şansının çok fazla olduğunu söylemek gerekiyor. Özel üniversiteler artık bazı devlet üniversitelerinden çok daha prestijli bir hale geldi. Bu duruma örnek vermek gerekirse yazılım deyince aklınıza nasıl Bahçeşehir Üniversitesi, yada İngilizce deyince nasıl Koç üniversitesi geliyorsa bu prestijli özel üniversitelerin bir kanıtıdır. 

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ REKLAM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Eskiden internette sadece özel üniversitelerin reklamlarını görüyorduk ama artık bu durum değişti. Kayıtlarda daha fazla öğrenci almak isteyen devlet üniversiteleri başarılarını yükseltmek için oldukça büyük yatırımlar yapıyorlar. Türkiye'nin bu alanda hakkını vermek gerekiyor çünkü eğitimde gerçekten zirveye çıkacak adımlar atılıyor. Devlet üniversitelerin reklam çalışmalarına başlamalı hem Türkiye için hem de Türkiye'nin dünyadaki konumu için oldukça büyük bir adımdır.