Üniversitelerde hibrit eğitim nedir, ne anlama gelir?

Pandemi döneminde üniversitelerde tercih edilen modeller arasında yer alan hibrit eğitime dair araştırmalar yapılmaya devam ediyor.
Üniversitelerde hibrit eğitim nedir, ne anlama gelir?

Üniversitelerde hibrit eğitim nedir, ne anlama gelir? Pandemi döneminde üniversitelerde tercih edilen modeller arasında yer alan hibrit eğitime dair araştırmalar yapılmaya devam ediyor. Yükseköğretim Kurumu (YÖK) bugün saat 14:00'da üniversitelerin bahar yarıyılı dönemine dair açıklama yapacağını ifade ederken açıklama öncesinde de öğrenciler eğitim modelinin değişeceği yönünde görüş bildirmeye başladı.

YÖK'ün uzaktan eğitime dair süreçlerle ilgili bilgi vermesi ya da isteğe bağlı yüz yüze üniversiteleri açması bekleniyor. Birçok üniversite öğrencisi online eğitim kararı sonrası yurtlarında ki eşyaları toplayarak memleketlerine geri dönüş yaparken yüz yüze eğitime dair de herhangi bir gelişmenin olmaması bekleniyor. Her ihtimale karşılık üniversitelerde hibrit eğitim modeline de geçilmesi konuşulan konular arasında ki yerini aldı. Buna göre ise hibrit eğitime dair son detaylar usakgundem.com adresinde yer alıyor.

HİBRİT EĞİTİM NEDİR?

Hibrit kelimesi eğitim ile birleşince de iki farklı eğitim modelinin tek bir çatıda buluşması anlamına çıkıyor. Detaylandıracak olursak; hibrit eğitim sistemi bazı derslerin yüz yüze bazılarının ise online olarak yapılmasını ifade ediyor.

İlgili Haberler