Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Nasıl Yapılır?

Ücretli öğretmenlik başvuruları okulların kapanmasından sonra atanamayan öğretmenler için en çok merak edilen konuların başında gelmektedir.
Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Nasıl Yapılır?

Çünkü atanamayan öğretmenler için bir senenin boş geçirilmemesi açısından bulundukları yerlere yakın olan okullarda ücretli öğretmenli yapmak hem öğretmenlik mesleğine alışmak, hem bilgilerini güncel tutmak hem de maddi bir gelir sağlamak açısından son derece önemli durumdadır.

Geçmiş dönemde ücretlik öğretmenlik yapmak isteyenler bulundukları yerlerde ki il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurularını bizzat yapmaktaydı. Müdürlüklerde ihtiyaca göre belirli dönemlerde listeler açıklanmakta ve branşlara göre görevlendirme yapmaktaydı. Bu durum beraberinde özellikle torpil ve kayırmacılık gibi iddiaları beraberinde getirmiş ve oldukça fazla eleştiri almıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tepkilere daha fazla kayırsız kalmayarak 24 Ocak 2018 tarihinden itibaren E Devlet üzerinden online bir şekilde almaya başlamıştır.

E-Devlet Üzerinden Ücretli Öğretmenlik Başvuruları

E Devlet uygulaması üzerinden ücretli öğretmenlik başvuruları yapmak son derece kolay olmaktadır. Başvuru yapmak için kişiler öncelikle bir ev devlet şifresi alma zorundadır. Bu şifre Ptt tarafından küçük bir ücret karşılığında verilmektedir. E devlet uygulamasında kişinin her türlü eğitim bilgisi bulunduğundan dolayı ekstra herhangi bir belge sunumu gerekmemektedir.

Kimlik numarası ve şifreleri ile sisteme giren adaylar arama kısmından ücretlik öğretmenlik başvurusu yazdıklarında karşıların çıkan ekrana girerek başvurularını online ortamda yapmaktadırlar. Tüm bilgiler daha önce yüklü olduğu için herhangi bir başka işlem yapılmasına gerek kalmamaktadır. 2018-2019 eğitim öğretim döneminde ücretli öğretmen olarak görev yapmak isteyen adaylar vakit kaybetmeden başvurularını yapmaları ve açılan sayfanın çıktısını almaları yeterli olacaktır. Gerekli şartları taşıyan adaylar sistem tarafından belirlenerek görev yapmaları sağlanacaktır. Sadece göreve başlarken birkaç evrak milli eğitim müdürlükleri tarafından talep edilmektedir.