Türkiye’nin en iyi 10 hukuk fakültesi açıklandı!

Türkiye Barolar Birliği verilen eğitimleri dikkate alarak Türkiye’de üniversitelerdeki en iyi 10 hukuk fakültesini belirledi. Hangi üniversitelerin hukuk fakültelerinde daha iyi eğitim veriliyor?
Türkiye’nin en iyi 10 hukuk fakültesi açıklandı!

Türkiye’de hukuk fakülteleri son dönemlerde tartışmaya açılıyor. Hukuk fakültelerinin sayısının artması ile beraber aynı ölçüde verilen eğitimin kalitesinde artış meydana gelmediği noktasında fikir birliğine varılıyor. Hukuk fakültesi mezunu olan çok sayıda kişinin yetersiz oldukları eleştirisi yapılırken iyi eğitim alanlar aradan sıyrılıyorlar.

EN İYİ HUKUK FAKÜLTESİ İSTANBUL’DA!

Türkiye Barolar Birliği’nin hukuk fakültelerine yönelik araştırmasında en iyi hukuk fakültesinin İstanbul Üniversitesi’nde olduğu bildirildi. İstanbul Üniversitesi’nde hukuk fakültesinde eğitim alanların mesleklerinde çok ileri seviyelere gittikleri belirtildi.

LİSTE AÇIKLANDI!

Listenin ikinci sırasında Ankara Üniversitesi yer alıyor. Üçüncü sırada ise Marmara Üniversitesi geliyor. Dördüncü sırada ise Dokuz Eylül Üniversitesi yer alıyor. Gazi Üniversitesi listede beşinci, Galatasaray Üniversitesi altıncı, Haccettepe Üniversitesi yedinci, Bahçeşehir Üniversitesi sekizinci, Anadolu Üniversiresi dokuzuncu ve İstanbul Bilgi Üniveritesi de onuncu sırada bulunuyor.

ESKİŞEHİR LİSTEDE

En iyi hukuk fakülteleri incelendiğinde bu başarılı eğitim merkezlerinin genellikle İstanbul, Ankara ve İzmir arasında paylaştırıldığı görülüyor. Tek istisna ise Eskişehir olarak göze çarpıyor. Anadolu Üniversitesi en iyi hukuk fakülteleri listesinde dokuzuncu sırada yer alıyor.

Türkiye'de çoğu üniversitede hukuk fakültesi bulunuyor ama bu fakülteler en iyiler listesinde kendilerine yer bulamadılar. Artan öğrenci ve mezun sayısı özellikle avukatlık mesleğinde tam bir enflasyon yaşanmasına neden oluyor. Hem sayısı artan hem de niteliği düşen avukatların meslek yaşamları da oldukça sıkıntılı oluyor. Çoğu şirket genç avukatları asgari ücret ile istihdam ederken geçmiş yıllarda bu mesleğin çok daha nitelikli olduğu belirtiliyor.