Türkiye sınıfında Uşak’ı tanıttılar

Türkiye’nin farklı bölgelerinden ve KKTC’den öğretmenlerin sanal ortamda oluşturduğu Türkiye Sınıfı’nda Uşak tanıtıldı.
Türkiye sınıfında Uşak’ı tanıttılar

Öğretmenleri Gözde Yılmaz koordinatörlüğünde Uşak için değer taşıyan ürünler, Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi 3 küçük öğrenci tarafından sanal ortamda 3 gün boyunca en güzel şekilde tanıtıldı.

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye'nin farklı bölgelerinden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden öğretmenler tarafından sanal ortamda " Türkiye Sınıfı " oluşturuldu. 

Yerli Malı Haftasının önemini öğrencilere aşılamak ve bu hususta öğrencileri bilinçlendirmek için sanal ortamda oluşturulan sınıfta ülkemizin 7 bölgesinden katılan öğretmen ve öğrenciler yer aldı.

   Etkinliğe Uşak ilini temsilen Cumhuriyet İlkokulu 1/B sınıfı öğretmeni Gözde Yılmaz, öğrencileri Melike Orhan, Yiğit Gürcan ve Şiir Diren Polat ile birlikte katıldı. Yapılan etkinlikte öğretmen ve öğrenciler bölgelerine ait ürünleri ve şehirlerini tanıtıp yerli malı kullanımının önemine dikkat çektiler.

    Yerli Malı kullanımı ile ilgili farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirten öğretmen Gözde Yılmaz, proje koordinatörlüğünü Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 'nün yaptığı ve 3 gün boyunca sanal ortamda 3 oturum şeklinde gerçekleşen projede öğrencilerin 150 'den fazla yerli malı sunumu yaptıklarını belirtti.

Yılmaz, “Uşak ili olarak öğrencilerimiz Uşak tarhanasını, Sivaslı çileğini, İtecik lalesini ve Uşak'taki doğal güzellikleri, (Taşyaran Vadisi, Clandras Köprüsü, Blaundus Antik Kenti, Ulubey Kanyonu)  gibi değerlerimizi Türkiye’nin dört bir yanından ve KKTC’den katılan öğretmen ve öğrencilere başarı ile tanıttılar”. Dedi.