Türkiye'nin En İyi Kampüse Sahip 10 Üniversitesi

Üniversite sınavının sonuçlarının açıklanması ile birlikte üniversite öğrencisi adayları kendilerine en uygun üniversiteleri araştırmaya başladır.
Türkiye'nin En İyi Kampüse Sahip 10 Üniversitesi

Verilen eğitimlerin kaliteleri, okul bittikten sonra bulunacak iş imkanları gibi tercih sebeplerinin yanı sıra üniversitelerin seçimindeki bir diğer seçenek de kampüsleri olmaktadır. Gelin birlikte Türkiye'nin en iyi kampüse sahip 10 üniversitesini birlikte inceleyelim:

  1. Karadeniz Teknik Üniversitesi

Trabzon merkezde bulunan KTÜ, orman içerisinde kurulmuş oldukça büyük bir kampüse sahip olması ile dikkatleri üzerine çekiyor. Zaten yeşiliyle ünlü olan Karadeniz Bölgesi’nde yer alan üniversite kampüsü tam anlamıyla bir görsel şölen yaratıyor.

  1. Akdeniz Üniversitesi

Antalya’nın en ünlü plajlarına yakınlığı ile bilinen Akdeniz Üniversitesi kampüsü de öğrencilerin dikkatini çekmeyi başarıyor.

  1. Kadir Has Üniversitesi

İstanbul Fatih’te 1997 yılında kurulan Kadir Has Üniversitesi’nin kampüsü deniz kenarına kurulmuştur. Kampüsün bulunduğu bölge özellikle deniz kenarında olmasından dolayı öğrenciler tarafından tercih edilmektedir.

  1. İstanbul Üniversitesi

İstanbul’un birçok bölgesinde kampüsü bulunan İstanbul Üniversitesi de özellikle tarihi yapıları ile öğrencilerin dikkatlerini üzerine çekiyor.

  1. İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi

Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, kampüsü içerisinde bulunan birçok yaşam alanı ile öğrencilerin tercih etmesini sağlıyor.

  1. Abdullah Gül Üniversitesi

Abdullah Gül Üniversitesi, Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde yer almaktadır.

  1. Koç Üniversitesi

Koç Üniversitesi kampüsü İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunmaktadır.

  1. Sabancı Üniversitesi

1999 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan Sabancı Üniversitesi, İstanbul’un Tuzla ilçesinde yer alıyor.

  1. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

Öğrenci cenneti olarak da bilinen İzmir’de yer alan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü kampüsü ile öğrencilerin dikkatini çekiyor.

  1. Özyeğin Üniversitesi

Özyeğin Üniversitesi, İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde yer alıyor.