TR 33 DE DİJİTAL ÇAĞ EĞİTİMİ İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) ile TR 33 Bölgesi İl Milli Eğitim Müdürlükleri arasında, “Okul Çağındaki Gençlerin Tasarım, Yenilikçilik ve Üretkenlik kapasitelerinin Geliştirilmesine Yönelik İşbirliği” protokolü imzalandı.
TR 33 DE DİJİTAL ÇAĞ EĞİTİMİ İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

Kuyucak Köyü Yolu üzerinde bulunan Uşak Halk Eğitim Merkezi binasında düzenlenen imza törenine Vali Vekili Sait Topoğlu, Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş ve TR 33 Bölgesini oluşturan Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak Milli Eğitim Müdürleri katıldı.

İmza töreni öncesi proje hakkında bilgi veren ZEKA Program Yönetim Birim Başkanı Erce Şengül, imzalanan protokolle TR 33 Bölgesinin imalata sanayinde dijital dönüşüm sürecini hızlandıracak ve bölgede rekabetçi bir dönüşüm sürecini hızlandıracak ve bölgede rekabetçi bir imalat sanayisini sürdürülebilir kılacak nitelikli iş yapısının oluşturulması için ilk defa bölgesel ve sistematik bir hareketin hayata geçmesinin amaçlandığını belirtti.

Erce, “Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması noktasında kilit faktör çocuklarımızdır. Çocuklarımızın nitelikli eğitim teknolojilerine erişimi ve nitelikli eğitim teknolojilerine erişimi ve nitelikli öğretmen kadrosunun yetiştirilmesi, ülkemizin gelecekteki hedeflerine ulaşmasında çok önemli yer tutmaktadır” dedi.

ZEKA Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz, “Okul çağındaki gençlerin tasarım, yenilikçilik ve üretkenlik kapasitelerine kapasitelerinin geliştirmelerine yönelik işbirliği protokolünün, çocukalrımız üretimn amaçlı düşünmeye sek etmelerini teşveik amacıyal düzenlendiğini açıkladı.

Uşak Vali Vekili Sait Topoğlu’da, “2000 li yıllara bilgi açğı, teknolji çağı diye girmiştik. Günümüzde ise dijital teknoloji ön plan çıkmakta. Bilgi, teknoloji ve dijital teknoloji daha da hızlı değişmekte. ZEKA Bölgesinde gençlerin, tasarım, üretim ve biligilerinin geliştirilmesini sağlamak, çağı yakalamk ve diğer devletlerle rekabet edebilmek için dijital teknolojiyi öğretmek zorundayız. He rilçede dijital teknoloji kursları açılacak. Nitelikli bir öğretim için atılan adımalrdan birisi de bu projedir. ZEKA’nın desteği gerçekleştireceğiz” dedi.

Daha sonra protokol imza töreni düzenlendi. Öğrenciler de tasarladıkları robotlarla 4:0 Endüstri devrimine hazırlandıklarını konuklara gösterdiler.