Telafi eğitim nasıl olacak? Ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek?

Corona ile birlikte evden eğitime başlayan okullar, telafi eğitimi ile açılacak mı? Peki, telafi eğitiminde son karar nedir?
Telafi eğitim nasıl olacak? Ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek?
Binlerce öğrenci alınacak kararı bekliyor? Telafi eğitimi ne zaman başlayacak sorusu herkesi meraklandırıyor. TRT üzerinden verilen haberlerde ve yapılan resmi açıklamalarda uzaktan eğitimin yani evden eğitimin 19 Haziran’a kadar süreceği duyurulmuştu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, telafi eğitimi ile alakalı da konuştu.

 

Telafi Eğitimi Ne Zaman Başlayacak?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yüz yüze ve telafi eğitim için, tamamlama ve uyum takvimi açıklandı. 31 ağustos Pazartesi günü başlayacak olan telafi eğitimleri 3 hafta sürecek. Ders yılının başlamasının ardından ise yaşanan bu uzak eğitim sürecinde eksik kalan her bilgi ve müfredatın tamamlanması açısından kurslar devam edecek. Uzaktan eğitim sürecinin ne zaman tamamlanacak olduğu konusunda ise 19 Haziran’da tamamlanması bekleniyor.

 

Telafi Eğitimi Nasıl Olacak?
Telafi eğitiminin nasıl olacağı konusunda da meraklar var. Nasıl olacak? Süreç nasıl işleyecek? Telafi eğitimine 15 Ağustos’a kadar başlama zorunluluğu olmayacak. Özel okulların 3 hafta yapması zorunlu olan eğitimi için ise istenirse; cumartesi günleri de telafi eğitiminin devam etmesi de söz konusu olacak. İsteyen özel okul yaz tatili boyunca eğitim vermek zorunda değil. Program değiştirme zorunluluğu olmayacak. Özel okullar isterlerse telafi eğitimi okullar açıldıktan sonra, isterler ise tüm dersler bitince 1 saat daha ekleyerek yapabilir.

 

Özel Okul Telafi Eğitimleri Farklı mı?
Eğitim telafisi için özel okullarda bir zorunluluk tutulması, tamamen eğitim kararının da doğru bir şekilde alınmasını sağlamak içindir. Genel olarak belirlenmiş olan tarih aralığında eğitim verilmesi, belirlenmiş olan saat sayısının olması bu anlamda da bir düzenin olmasını sağlayacak. Genel olarak eğitimlerin en iyi şekilde tamamlanmasını sağlamak açısından, kontrollerin yapılması da bekleniyor. Telafi eğitimleri sayesinde yaşanan uzaktan eğitim sürenin en kısa süre içinde atlatılarak, en kısa süre içinde eğitimin kaldığı yerden devam etmesi bekleniyor. Özel okul telafi eğitimleri farklı mı sorusunun yanıtı ise daha esnek olacaktır.