Sözleşmeli öğretmenlik için başvuru nasıl yapılır?

Günümüzde pek çok öğretmen adayını ilgilendiren Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde sözleşmeli öğretmenlik başvurusu tarihleri açıklandı.
Sözleşmeli öğretmenlik için başvuru nasıl yapılır?
Resmi olarak yapılan son açıklamalarda Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin tane öğretmen alımı yapılacağını ve başvuru tarihleri hakkında bilgi verdi. 1 Haziran da 20 bin tane sözleşmeli öğretmen alımı için yapılacak başvurular başladı. Yapılacak olan bu başvurunun nasıl olacağı hakkında detaylı bilgileri burada bulabilirsiniz.

 

Sözleşmeli Öğretmen Başvurusu Nasıl Olmalı?
Çok sayıda öğretmen adaylarının beklediği haber sonunda açıklandı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağı açıklandı. Bu açıklama sonrasında en çok merak edilen soru başvurularının nasıl yapılacağı olmaktadır. Sözleşmeli öğretmenlik yapmak için sözlü sınavdan geçmeleri gerekmektedir. Bunun için ilk olarak yapılması gereken başvuru olduğundan elektronik ortamdan verilen link ile başvuru yapılması mümkün olmaktadır. İnternet üzerinde https://ilkatama.meb.gov.tr adresine giriş yapılarak sözleşmeli öğretmenlik başvurusu yapılmaktadır. Yapılan başvuru sonrasında sözlü sınav için davet gelecek ve bu sınavdan başarılı ile geçilmesi şart olmaktadır. Ayrıca öğretmen adayları sisteme giriş yaptıktan sonra sözlü sınav merkezi tercihlerini işaretlemektedir.

 

Sözleşmeli Öğretmen Başvuru Tarihleri
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde alınılacak olan sözleşmeli öğretmen ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 1 ile 12 Haziran tarihleri arasında yapılacaktır. Yapılan başvuru sonrasında sözlü sınavın yapılacağı sınav merkezleri 22 Haziran da açıklanacak. 6 ile 25 Temmuz tarihleri arasında sözlü sınavlar yapılacak. 28 Temmuz da ise sözlü sınav sonuçları ilan edilecek. Sınav sonuçlarına itirazlar 4 ile 7 Ağustos da yapılabilecek ve yapılan itirazların sonuçları da 10 Ağustos da duyurulacak.

 

Öğretmen adaylarının zorlu bekleyiş döneminde sözleşmeli öğretmenlik ilk atama tercihlerinin tarihi ise 28 ile 31 Ağustos da alınacağı bildirildi. Bu tarihler arasında biraz zorlanacak olan öğretmen adayları için en son olarak atama sonuçları 1 Eylül de açıklanacak ve bu tarihten sonra görev yapılacak gün beklenecektir. Zorlu bir bekleyiş olan bu durum sonrasında sözleşmeli öğretmenlik yapacak olan adayları yeni eğitim ve öğretim yıllında sevdikleri mesleklerini yapabilecekler.