Sözleşmeli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Atanamayan öğretmenler için bir alternatif olarak sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Başvuru detayları sunulmuştur.
Sözleşmeli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sözleşmeli olarak öğretmenlik yapmak, KPSS dışında atanmadan öğretmenlik görevini icra etmek için sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır sorusunu sorabilirsiniz. Sizin için sunulan bu seçenekleri değerlendirip, direkt olarak başvurunuzun gerçekleşmesi sağlanacaktır. Şartları sağlayan kişilerin başvurularını tamamlayarak, sonucu beklemesi mümkündür. İşte detaylar…

Sözleşmeli Öğretmenlik Başvuru Şartları

Kimler başvuru yapabiliyor? Başvuru için gerekli şartları neler? Başvurunun yapılması için sağlamanız gereken şartlar, ilk olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48.maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, TC vatandaşı olmak, Mezun olunan yükseköğretim programı, atama yapılacak olan alana uygunluk, öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, direkt olarak formasyon eğitimi almış olan birinin başarı ile sonuçlandırmış olması gibi şartların sağlanması ile direkt olarak başvuru yapılabilir.

KPSS Şartı;

Son iki yılın KPSS puanına göre en az 50 almış olmak, başvuru için gerekiyor.

Sözleşmeli Öğretmenlik Başvurusu

İlk olarak sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nereye yapılır sorusunun yanıtı veriliyor. Şartları sağlayan kişilerin başvurularını il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapması isteniyor. Başvuru için şartları sağlayan kişiler, direkt olarak başvurusunu müdürlüklerine yapacak.

Elektronik başvuru çıktısı
İstenen belgelerin birer örneği
Bilgilerin doğruluğu
Eksiksiz yazılmış olması
İstenenlerin eksiksiz temin edilmesi
Gibi şartlar aranıyor. Bunları sağlayarak direkt olarak başvurunuzun gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz. Müdürlüklere başvurmadan önce resmi internet sitesinden online başvurunun tamamlanması gerekiyor. Bu başvurunun tamamlanmasından sonra ise verilen tarih aralığında müdürlükler aracılığı ile başvurunun gerçekleşmesi isteniyor. Tüm bunları sağlayarak direkt olarak başvurunun tamamlanmasını sağlayabilirsiniz. Sizden istenen bilgilerin doğruluğundan emin olun.

Sözleşmeli Öğretmenlik Başvuru Tarihi

MEB resmi internet sitesi üzerinden başvuruların ne zaman kabul edileceği, ne zaman başvurunun yapılmaya başlanacağı gibi seçenekler sunuluyor. Bunları değerlendirip, direkt olarak başvurunuzun gerçekleşmesini sağlayabilirsiniz. Kısa süre içinde sonuçlanacak olan başvuruların ardından görev yerlerinin belli olması da sağlanacaktır. Bunları göz önünde bulundurup, başvurunuzun anında tamamlanmasını sağlayabilirsiniz.