Sözleşmeli öğretmen atamasında sözlü sınav tarihleri belli oldu!

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, bu yıl tarafından beklenen 20.000 sözleşmeli öğretmenlik atamalarında yönelik mülakat yerleri belirlendiğine dair bilgiler yayınlandı.
Sözleşmeli öğretmen atamasında sözlü sınav tarihleri belli oldu!

Sözlü sınav yerlerinin, belli olduğu yerler 5 Nisan 2019 tarihinde kurumun resmi sitesinde yayınlanmaya başladı. Öncelikle, sözleşme ile alınacak öğretmenlerin şansı olabilmesi için adaylarının 60 puan alması gerekiyor. Bu sene, yapılacak olan sözleşmeli mülakat alımları hemen hemen birçok öğretmen adayının yüzünü güldürdü. Bununla, alakalı sınav baraj puan sınırlarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Uygun şartlar, öğretmen adayı taşıyorsa atama için şansı olacaktır. Konuyla alakalı, tüm detaylı bilgileri de kurumun resmi sitesinde de yer alacaktır. Tüm öğretmen adaylarına bu sayede iş imkânı da sağlanmış olacaktır.

Sözlü Sınav Tarihi Ne Zaman?

Yapılan duyurular sonucu sözlü sınavlar 12 ila 30 Haziran'da yapılacak ve sonuçlar ise 4 Temmuz tarihinde açıklanacağı ilan edilecektir. Sözlü sınavlarda ise, itiraz durumları 8 ile 10 Temmuz arasında başvurular alınacak. 16 Temmuz 2019 tarihinde ise sonuçlanacaktır. Mutlaka ve mutlaka ataması bekleyen öğretmen adaylarının bu tarihi aralıklarına dikkat etmesi gerekmektedir. Eğer sınav tarihlerinde itiraz tarihi gecikirse bu sebepten dolayı hakkı da sona ermiş olacaktır. Bu noktalara çok dikkat edilmesi gerekiyor.

20 Bin Öğretmen Ataması Hangi Branşlarda Gerçekleşecek?

Bu sene alınacak öğretmen alımlarında birçok branşlarda alımlar gerçekleşeceği kurumun resmi sitesinde de belli olmuştur. Bu branşlar, arasında ciddi anlamda alımlar gerçekleşeceği için bu fırsatı kaçırmak istemeyecek adaylar olacaktır. Ataması yapılacak olan branşlar aşağıdaki gibidir;

Sınıf Öğretmenliği, İngilizce Öğretmenliği, Din Kültürü Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği, İlköğretim Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği, Rehberlik Öğretmenliği, Fen Bilimleri Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği, Beden Eğitimi Öğretmenliği gibi alanlarda alımlar gerçekleşecektir.

Sözleşmeli Öğretmen Alımlarında Kimler Tercih Yapabilir?

Sözlü sınavlardan 60 sınır puan olarak kabul ediyor. 60 puan ve üstü alan adaylar kurumun resmi sitesi üzerinde tercih seçenekleri arasında en fazla 20 Eğitim kurumunu seçebilme şansları vardır. Yapılan tercihler sonrası, puan ve tercih seçeneklerine göre elektronik ortamda yapılacaktır. Bu sayede, atama işlemleri kolaylıkla ve güvenilir bir şekilde gerçekleşecektir.