Son dakika o şehirlerdeki öğrencileri ilgilendiriyor! Çok şiddetli olacak: Okullar 1 hafta tatil edilebilir

Şubat ayında hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıkarken yeniden havaların bozulacağı ve şiddetli yağışlar geleceği bildirildi. Bu yağışlardan kaynaklı olarak 1 hafta okulların tatil edilebileeği aktarıldı.
Son dakika o şehirlerdeki öğrencileri ilgilendiriyor! Çok şiddetli olacak: Okullar 1 hafta tatil edilebilir

Şubat ayında hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerine çıktığı belirtilerek pek çok kişinin artık kışın bittiğini ve bahar gelmeye başladığını düşündüğü bilinirken Mart ayında sert kış şartlarının yeniden geleceği bildirildi. Yakın zamanda ülke genelinde yağışların etkili olması beklendiği ve okulların hafta tatil edilebileceği vurgulandı. 

OKULLAR TATİL EDİLEBİLECEK

2023 yılı resmen bizim için kurak geçti. İstenilen ölçüde yağışlar olmadığı belirtilerek sıcaklıkların mevsim normalleri üstünde seyrettiği ifade edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son raporlarına göre İstanbul başta olmak üzere ülkemizin pek çok kısmı kar yağışına teslim olabileceği ve bu yağışlardan kaynaklı olarak okulların tatil edilebileceği aktarıldı.

Ocak ayında beklenen kar, Bulgaristan’da kalmıştı. Tahminlerin doğru çıkması halinde beklenen soğuk hava kütlesi İstanbul’da kar yağışına neden olabilir. Bu da okulların Mart’ın 15’inden sonra tatile neden olabileceği belirtiliyor. Yoğun kar yağışı sebebi ile okulların en fazla 1 hafta kadar tatil edilebileceği söyleniyor.

YAPILAN AÇIKLAMA 

Habertürk Meteoroloji Uzmanı Hüseyin Öztel hava durumu ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Öztel açıklamalarında "Mart ayının ilk günlerinden sonra ise Marmara dahil Türkiye’nin çoğu bölgesinde yeniden kar yağışı görebiliriz, önce ısınıyoruz ama ardından hava değişecek, kışa geri döneceğiz görüntüsü alıyoruz" ifadelerine yer verdi.