Son dakika duyuruldu! Bakan Özer'den okullar hakkında kritik açıklama

Deprem bölgelerinde incelemelerini sürdüren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Gaziantep'te önemli açıklamalar yaptı.
Son dakika duyuruldu! Bakan Özer'den okullar hakkında kritik açıklama

Son dakika duyuruldu! Bakan Özer'den okullar hakkında kritik açıklama - Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin yıkıma yol açtığı 11 ilde eğitimin devamı ile ilgili çeşitli kararlar alınmıştı. Deprem bölgelerindeki incelemelerine devam eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kameralar karşısına geçtiği Gaziantep'te son dakika açıklamasına yer verdi. 

BAKAN ÖZER'DEN OKULLARLA İLGİLİ YENİ AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Gaziantep'te kameralar karşaısına geçerek bazı soruları yanıtlayarak açıklama yaptı. Bakan Özer'e yöneltilen "Okullar ne zaman açılacak?" sorusu yanıt buldu. Milli Eğitim Bakanı Özer, sorulan soruyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ''Buradaki meslek lisesine iki tane ekmek fabrikası kuracağız ve buranın ihtiyacını karşılayacağız. Bugünler birlik beraberlik günü. Tüm ülkemize başsağlığı diliyorum.'' diyerek başladığı söze, 10 ilde eğitimin ne zaman başlayacağına ilişkin ''Pazartesi günü itibariyle 20 Şubat'ta 71 ilde eğitim öğretim başlayacak.'' ifadeleri ile yanıt verdi.

10 İL İÇİN 20 ŞUBAT TARİHİNDE KARAR VERİLECEK

Depremden etkilenen 10 ildeki eğitimin devamı ile ilgili olarak ''10 il ile ilgili değerlendirmelerimizde de son noktaya geldik. İnşallah yarın açıklayacağız.'' sözlerine yer verdi.

48 BİN ÖĞRENCİNİN NAKLİ YAPILDI

Deprem bölgelerindeki öğrencilerin farklı kentlerde eğitim görmeleri için nakil edildiklerine de değinen Milli Eğitim Bakanı Özer, ''Nakille ilgili de şu ana kadar 48 bin öğrencimiz farklı illere nakillerini aldırdı. Bir karar daha aldık, nakil aldıran öğrencileri pansiyonlarımızda ücretsiz şekilde konaklattırıyoruz.'' diyerek bilgi verdi. Öte yandan 10 il için yapılacak açıklama 20 Şubat Pazartesi 2*23 tarihi ile netlik kazanacak.

İlgili Haberler