Son dakika açıklandı: İstanbul, İzmir, Ankara, Trabzon, Kayseri, Samsun ve diğer illerde okullar o tarihte açılacak

Türkiye'de milyonlarca öğrenci ve ailesini ilgilendiren son dakika gelişmesi resmen duyuruldu.
Son dakika açıklandı: İstanbul, İzmir, Ankara, Trabzon, Kayseri, Samsun ve diğer illerde okullar o tarihte açılacak

Son dakika açıklandı: İstanbul, İzmir, Ankara, Trabzon, Kayseri, Samsun ve diğer illerde okullar o tarihte açılacak - Türkiye'de milyonlarca öğrenci ve ailesini ilgilendiren son dakika gelişmesi resmen duyuruldu. Yapılan açıklamalarda eğitim öğretimin 71 ilde hangi tarihlerde resmen açılacağı da belli oldu. Buna göre ise detaylar usakgundem.com adresinde yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanı tarafından bugün yapılan açıklamalara göre; binlerce veli ve öğrencilerin okullarının ne zaman açılacağı merak edilirken internet sayfası üzerinden de sık sık araştırılan "okullar ne zaman açılacak" sorusunun yanıtı resmen belli oldu. Buna göre ise Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 2 deprem 10 ili etkilerken yeni açıklamalar da gelmeye başladı. Deprem bölgelerinde okullar süresiz tatil edilirken Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'de 71 il için eğitimin başlayacağı tarihleri resmen kamuoyu ile paylaştı. 

BAKAN AÇIKLADI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in açıklamalarından satırbaşları ise şöyle:

"Şu anda 465 bin vatandaşımıza barınma imkanı sağlıyoruz. Pazartesi 71 ilde eğitime başlıyoruz. 10 ilde eğitime ne zaman başlanacağını salı günü açıklayacağız. Şu ana kadar 35 bin 24 öğrenci diğer illerde nakillerini aldırdı. Artık milli eğitim bakanlığı tüm imkanlarla yurtlara gelip öğrenci nakillerini otomatik olarak alacak. Deprem bölgesindeki 8'inci ve 12'nci sınıf öğrencilerimin tüm ders kitaplarını bastırdık. Önümüzdeki günlerde dağıtacağız." ifadelerine yer verdi.

ÜNİVERSİTELERDE ONLİNE EĞİTİM

Türkiye'de üniversiteler ile ilgili de flaş gelişmeler yaşanırken YÖK başkanı Özvar tarafından da konuyla ilgili, 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceği bildirildi.