Sivaslı ilçesinde çırak ve esnafın büyük sevinci

Sivaslı ilçesinde yapılamayan kalfalık ve ustalık sınavları için merkez ilçeye giden çırak ve kalfalar bundan sonra ilçelerinde sınava girebilecek.
Sivaslı ilçesinde çırak ve esnafın büyük sevinci

Yeni düzenleme çırak, kalfalar arasında memnuniyetle karşılanırken, asıl sevinen ilçe esnaf ve sanatkarları oldu. Çırak ve kalfalar maddi bir yük ve zaman kaybından kurtulurken, esnafın işinin akmayacak olması ilçede büyük bir sevinç yarattı.

İlçede 2012 yılından bu yana hizmet vermekte olan Sivaslı Mesleki Eğitim Merkezinin daha önce Uşak merkez ilçede yapılan kalfalık ve ustalık sınavları, 2019 Şubat döneminde belirlenen program çerçevesinde artık İlçe merkezinde yapılmaya başlandı.

8 Şubat Cuma gününe kadar sürecek olan kalfalık ve ustalık sınavlarında ilçede ihtiyaç bulunan tüm branşlarda ki sınavların Sivaslı Merkezde yapılabilmesi için gerekli çalışmalrın yapıldığı ilçe halkının il merkezine gitmeden Sivaslı ilçesinden belgelerini alabilmelerini sağlamak amacıyla gerekli düzenlemelerin yapıldığı bildirildi.

Ayrıca ilçede öğretmen olmayan branşlarda da diğer kurum ve Uşak Merkezdeki okullardan öğretmen görevlendirmesi yapılarak tüm sınavların Sivaslı Mesleki Eğitim Merkezinde yapılması sağlandı.

Bu dönem Sivaslıda sınavları yapılan alanların içinde; berber, kuaför, PVC, pastacılık, kasap, elektrik, inşaat, aşçılık, kantincilik, terzilik, el nakışı ve mobilyacılık bulunuyor. Ayrıca başvuru sayısına bakılmaksızın başvurusu bulunan tüm alanlarda da ilçemizde sınavlar yapılabilecek.

Bu düzenlemeleri olumlu karşılayan ilçe esnaf ve sanatkârları, “Bu durum çıraklarımızdan çok bizleri sevindirdi. Çıraklarımızı sınav için Uşak’a göndermek bazı işlerimizde aksamalara neden oluyordu. Artık ilçe merkezinde sınava giren çıraklar sınav bitiminde işyerine de daha çabuk geri dönüyorlar. Yol masrafı da olmadığı için belli bir maliyetten de kurtulmuş oluyorlar” dedi.            

Sivaslı Mesleki Eğitim Merkezi tarafından vatandaşlara bir uyarı yapılarak, “Bu dönem sınava başvuru yapamayanlar 2019 Haziran dönemi için başvurularını yaparak Haziran döneminde sınavlara girerek belge sahibi olabilirler. Başvurular doğrudan Sivaslı Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğüne yapılıyor” bilgisi verildi.