Sınav kaygısına son verecek öneriler

Sınav kaygısına son verecek önerilerle kendinizi daha iyi hissetmeye hazır mısınız?
Sınav kaygısına son verecek öneriler

Hayatımızın her alanında önümüze çıkan farklı sınavlar var. Öğrenciler için bir dert geline gelen sınavlar için ise sınav kaygısına son verecek 10 öneri ile onların rahatlamasını sağlıyoruz. Bu önerilere dikkat ederek öğrenciler psikolojik olarak rahatlayabilir.

1-Sınava Büyük Anlamlar Yüklemeyin.

Sınav bir zeka testi değildir! Sınava çok büyük anlamlar yüklemeden sadece bir geçiş evresi olarak görerek hareket etmeniz önerilir.

2-Özgüvenli Olun

Psikolojik olarak kendinizi rahat hissettiğinizde özgüven açısından da bir sorun yaşamayacaksınız. Rahatladığınız zaman kısa süreli belleğinizin kapasitesinde de genişleme olur. Bunun için kaygı stres durumunuzu her zaman en aza çekmeye çalışın.

3-Sınava Az Süre Kala Yapmanız Gereken…

Sınava çalışmayı bıraktığınızda anda yapmanız gereken hayal kurmak. Hayal kurmanın en önemli etkileri arasında motive var. Motive olmak için hayal kurabilirsiniz.

4-Sınavla İlgili Olumsuzlukları Bir Kenara Bırakın!

Önemli olan bir diğer husus ise kişinin sınav ile ilgili olumsuzlukları bir kenara bırakmasıdır. Bu sayede olumsuz durumların yol açabileceği diğer durumlardan da uzaklaşma şansı elde etmiş olacaksınız. Sınav ile ilgili yaşanan olumsuz durumları ortadan kaldırmak için negatif konuşan kişilerden uzaklaşmanız önerilir.

5-Beslenmenize Dikkat Edin

Her zaman kişinin beslenme düzeni de psikolojisini etkiler. Sınav kaygısını yenmek için mutlaka beslenme düzeninin de sebze – meyve ve protein ile donatılması gerekiyor. Kendinizi daha pozitif hissetmeniz söz konusu olur.

6-Nefes Egzersizleri

Sakinleşmek için mutlaka birkaç nefes egzersizi bilin. Zaman zaman da uygulayarak rahatlamak için kullanın.

7-Uyku Düzeni

Uyku düzeni kişinin psikolojisi açısından önemlidir. Hem uyku düzeni hem de uyku miktarı önemli olduğundan, mutlaka düzene koyarak hareket etmeye özen gösterin.

8-Kıyaslamaya Son!

Kendinizi kimse ile kıyaslamamaya dikkat edin!

9-Müzik

Rahatlama yöntemleri içinde alternatifleriniz arasında müzik dinlemek de olabilir. Kendinizi iyi hissettiğiniz müzikler dinleyebilirsiniz.

10-Değişime Hayır!

Yaşanabilecek ani değişimlerden uzak durmanız önerilir. Sınav kaygısına ne iyi gelir sorusunun yanıtına göre hareket edebilirsiniz.