Sertifika programları almak gerekli mi ?

Eğitim sonrası kendini geliştirmek isteyen birçok kişi sertifika programlarına katılmak istiyor.
Sertifika programları almak gerekli mi ?

Bu programlarda ihtiyaç duyulan bilgilerin çoğu uzaktan eğitim sistemiyle eğitim verdiği için öğrencilerin sertifika alabilmeleri için uygulanan sınavlar pek etkili biçimde sonuçlanmıyor. Yani öğrencilerin uzaktan eğitim şeklinde yapılan sınavlarda kopya çekme riskleri artıyor. Bu yüzden bu tür programlara katılmak isteyenler seminer şeklindeki canlı derslere katılarak verimli sonuçlara ulaşabilir.

Hangi Tür Eğitimler Gerekiyor?

Mesleki gelişim için gereken sertifika programları birçok kişinin kariyeri üzerinde olumlu etkiler bırakır. Hem terfi etmesi hem de donanımlı bir personel olması açısından önemli olan bu eğitimlerin başarıyla sonuçlanması için kişinin mesleğine bir katkıda bulunuyor olması gerekiyor. Yani işletme okuyan birinin insan kaynakları eğitimi alması olumlu bir sonuç bırakırken pastacılık eğitimi almasının kariyeri açısından bir artısı olmayabilir. Bu yüzden eğitim konusunda net olmak isteyen birçok kişi mesleğiyle paralel olan eğitimi tercih edebilir.

İşe Alınırken Etkili

Birçok İK uzmanı işe alım sürecinde bu detayları değerlendiriyor ve kendini geliştirmiş olan adaylar bir adım daha öne çıkıyor. Yabancı dil bilgisinin ekstra olması ne kadar önemliyse çalışanların mesleki açıdan kendilerini geliştirdiği bu alanlar da o kadar önemli oluyor. Son dönemde birçok şirket çalışanlarını bu eğitimleri almaları konusunda yurt dışındaki seminerlere dahi gönderiyor. Bilim alanından teknik alanlara kadar önemli olan sertifikalı eğitimler, kişinin etiketini üst seviyeye çıkarıyor.

Eğitimden Alınan Verim Önemli

Eğitimden alınan verimin önemli olduğu bu süreçte çalışanın uzman olduğu alanla ilgili elde edeceği deneyimi işine ne kadar verebildiği çok önemli. Mühendislik süreçleri ve tıp alanlarında ciddi kalite farkı yaratan bu tür eğitimler kaliteli eğitim kurumlarından alındığında önem kazanıyor.