Şehrimizi Keşfediyoruz projesi ile öğrenciler Uşak’ı tanıyor

Uşak Valiliğimizin himayesinde Uşak Üniversitemiz ile İl Özel İdaremiz işbirliğiyle "Şehrimi Keşfediyorum" Projesi kapsamında il dışından gelen 85 öğrenci için gezi düzenlendi.
Şehrimizi Keşfediyoruz projesi ile öğrenciler Uşak’ı tanıyor

Blaundos Antik Kent, Ulubey Kanyonu, Karahallı Clandras köprüsü, Dumlupınar Şehitliği, Göğem Şehitliği ile Uşak Kent Müzesi’ne yapılacak gezi öncesi, Atatürk Anıtı önünde tören düzenlenen tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende ilk konuşmayı yapan Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, “Bugün burada il dışından gelen Uşak Üniversitesi öğrencilerine hizmet etmenin ve onlara Uşak’ı tanıtmanın sevincini yaşıyoruz. Üniversite mezuniyet törenlerinde mezun olan öğrencilere “Uşak’ı tanıdın mı?” diye sorduğumuzda, “Hayır ben evden ya da yurttan okula okuldan eve” gibi cevaplar alıyor ve Uşak’ı hiç tanıtamamanın üzüntüsünü yaşıyorduk.  Uşak İl Genel Meclisi Turizm Tanıtım Komisyonu tarafından hazırlanan bu proje ile öğrencilerimize Uşak’ı tanıtmaya başlamış bulunuyoruz. Bu projeyi 2018 yılı bitmeden tamamlayıp gelecek yıllarda da devam ettireceğiz” dedi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Üniversitemizde oryantasyon çalışmalrı yaparken bir yandan da şehrimiz için oryantasyon çalışmalrı yapmak istesik. Özellikle bu yıl üniversitemize başka illerden gelen öğrencilerimiz için büyük bir şans. Öğrencilerimizin bu şansı çok iyi değerlendireceğini umuyor ve Önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini umuyorum.

Uşak M.Ö 4000''li yıllara dayanan tarihi geçmişi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, önemini her zaman koruyan stratejik konumu ile İlklerin Şehri Altın Şehrimiz Uşak, tarihi, kültürel, doğal ve endüstriyel zenginlikleri ve güzellikleri bakımından göz doldurmaktadır. 432 paha biçilmez parçadan oluşan Müzemizde sergilenen Karun Hazineleri,Blaundos, Akmonia, Sebaste, Pepouza Anti kentleri, Ulubey Büyük Uşak Kanyonu, Taşyaran Vadisi Tabiat Parkı, Hamamboğazı ve Kayaağıl Termal Turizm alanları ilimizin mutlaka görülmesi gereken önemli doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerinden bazılarıdır. 2006 yılından beri akademik ve bilimsel çalışmaları ile göz dolduran, sürekli kendisini geliştiren Uşak Üniversitemiz yaklaşık 33.000'e yakın öğrenci sayısıyla İlimizin ve bölgemizin parlayan yıldızı haline gelmiştir. Öğrencilerimiizn bu şansı çok iyi değerlendireceğini umuyorum” şeklinde konuştu.

Uşak Valisi Salim Demir, “İlkler Şehri Uşak’ta yine ilk kez uygulanan ve önümüzdeki yıllarda yeniden uygulanacak “Şehrimizi Tanıyoruz” projemize hoş geldiniz.

İlimize misafir olarak başka illerden gelen öğrencilerimiz Şehrimizin en büyük ve gönüllü birer kültür elçileridir. Hem öğrenim hayatları süresince ve mezun olduktan sonra Uşak’ta eğiitm görmüş bu kıymetli öğrenciler her zmeinde Uşak’ı tanıtacaktır. Biz de öğrencilerimizin daha sağlıklı tanıması için bu projeyi hazırladık. Bu projenin diğer illere de hayırlı olmasını ve Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum” dedi.

Tanıtım töreni, gezi otobüslerinin önünde fotoğraf çekimi ile sona erdi. “Şehrimizi Keşfediyoruz” proje tanıtım törenine: Uşak Valisi Salim Demir, Uşak üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, AK parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, AK parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bayer, Uşak il Genel Meclisi Turizm ve Tanıtım Komisyonu Başkanı İbrahim Cevher ve daire il müdürleri katıldı.