Rektör Savaş pandemi döneminde de boş durmadı

Pandemi döneminde öğrencilerin olmaması Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ı durduramadı. İçerisinde personel ve öğrenci yemekhanelerinin toplandığı, otoparkları, öğrenci toplulukları alanları bulunan, çağımızın en modern yapılarından birisi olan ve inşaatına 2012 yılında başlanan 15 bin metrekarelik yaşam merkezi pırıl pırıl hali ile öğrencilere kavuşacağı günü bekliyor
Rektör Savaş pandemi döneminde de boş durmadı

Uşak Üniversitesi Bir Eylül Yerleşkesinde bulunan Öğrenci Yaşam Merkezi tamamlandı. Konuyla ilgili bilgi veren Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, üniversite yerleşkesi içerisinde yer alan inşaatları bir bir tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Öğrenci odaklı bir üniversite olarak öğrencilerin sosyal-kültürel faaliyetlerini en iyi şekilde yapabilmelerini sağlayacak olan Öğrenci Yaşam Merkezinin tamamlandığını söyleyen Rektör Savaş, “Covid-19 nedeniyle kampüsümüz öğrencilerden yoksun. İnşallah alınan tedbirlerle en kısa sürede bu süreci atlatacağız. Ancak bu süreçte öğrencilerimize yönelik, onların sosyal ve kültürel aktivite ve ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan Öğrenci Yaşam Merkezimizi, üniversitemize kazandırmaktan dolayı da mutluyuz. Burada ciddi bir emek var. Allah utandırmasın. İnşallah gençlerimiz buradan en iyi şekilde yararlanırlar. Gençlere yapılan yatırım, ülkemize, milletimize yapılan yatırımdır.” diye konuştu.

YAŞAM MERKEZİNİN YAPIMINA 8 YIL ÖNCE BAŞLANMIŞTI

Göreve geldikleri andan itibaren fiziki yapılaşma ve peyzaj çalışmalarının tamamlanması konusundaki çalışmaları hızlandırdıklarına dikkat çeken Prof. Dr. Savaş, “Öğrencilerimiz başta olmak üzere personelimizin ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla üniversitemize kazandırdığımız Öğrenci Yaşam Merkezimiz toplamda 15 bin 750 metrekaredir. Bin 200 metrekare personel yemekhanesi, bin 900 metrekare öğrenci yemekhanesi, bin metrekare mutfak alanı ve 500 metrekare soğuk hava ile saklama alanları bulunmaktadır. Ayrıca bodrum katta araç servis yolu bulunmaktadır. Öğrenci Yaşam Merkezimizde Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığımıza bağlı öğrenci topluluklarımızın kullanacağı faaliyet alanları ve odaları bulunmaktadır. İhtiyacı olan öğrencilerimiz için geçtiğimiz yıllarda açtığımız Öğrenci Butiğimiz de merkezimizin içinde yer alıyor. Öğrenci Yaşam Merkezi binamızın güney cephesinde Tıp Fakültesine ait akademisyen odaları ve laboratuvarlar bulunmaktadır. Laboratuvarlarda anatomi diseksiyon, multi-disipliner laboratuvarı, farmakoloji laboratuvarı, mikrobiyoloji laboratuvarı, histoloji ve patoloji laboratuvarı, toplam 650 metrekare 4 adet amfi, 3 adet toplam 290 metrekare derslik, gölet manzaralı 375 metrekare kafeterya alanı mevcuttur. Tıp Fakültesinin kullanım alanı 3 bin 172 metrekaredir. Tıp Fakültesi içerisinde 394 metrekarelik çok amaçlı bir salon da bulunmaktadır. Ayrıca otopark alanımızda mevcuttur. Yaşam merkezimiz öğrencilerimize ve personelimize hayırlı olsun.” dedi.

TEMEL HEDEFLERİNDEN ÖDÜN VERMEDEN YOLA DEVAM ETTİ

Son bir yılda Covid-19 pandemisinin tüm olumsuzluklarına rağmen Uşak Üniversitesi ailesi olarak, temel değerlerimiz çerçevesinde ve belirlediğimiz hedefler doğrultusunda gençlerimizi, son derece hızlanmış ve her geçen gün yeni bir dönüşümün yaşandığı bu çağın koşullarında en sağlam temellerle ve en güncel bilgilerle yetiştirmek için gece gündüz çaba harcadıklarını belirten Rektör Savaş, “Gençlerimizin gönüllerindeki mesleğe adım atarak arzuladıkları hayatı inşa etmeleri için özverili bir şekilde tüm imkânlarımızı sunuyoruz. Hep beraber ortaya koyduğumuz örnek uygulamalarla, ülkemizde, eğitimde, bilimde, sosyo-kültürel faaliyetlerde “Yeni Nesil Üniversite” olma misyonumuzu sürdüren bir kurum olduğumuzu gösteriyoruz. Devletimizin destekleri ve milletimizden aldığımız güçle, üniversitemizi büyütmeye ve yükseltmeye devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

(SALİH KILINÇ: ÖZEL HABER)