Rektör Savaş, 53 Yıl Sonra İlkokul Öğretmeniyle Yeniden Buluştu

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, ilkokul öğretmeni Süleyman Özgören ile bir araya geldi.
Rektör Savaş, 53 Yıl Sonra İlkokul Öğretmeniyle Yeniden Buluştu

Uşak’ın merkeze bağlı Ulucak Köyü ilkokulundan 1967 senesinde mezun olan Rektör Savaş, 53 yıl aradan sonra ilkokul öğretmeni ile biraya gelerek hasret giderdi. 


Buluşmada Duygu Dolu Anlar Yaşandı
Süleyman Özgören, Prof. Dr. Ekrem Savaş’a 53 yıl önce beraber çektirdikleri siyah beyaz sınıf fotoğraflarını göstererek, “İlk öğretmenlik yıllarımdı. Ekrem ve arkadaşları benim ilk öğrencilerimdi. Ulucak Köyünde ilk andan itibaren çok iyi karşılandım. Köy halkı her zaman bana destek oldu. Eğitime önem veren bir köyümüzdü. Ekrem Savaş, ilk mezun ettiğim öğrencilerimden biridir. Hiç unutmuyorum, Ekrem okulun önündeki kütüğe oturur sürekli kitap okurdu. O yıllardan da kendini belli eden başarılı bir öğrencimdi. Matematik ve tarihe ilgisi vardı. Çok sevdiğim öğrencilerimle onlarca yıl sonra yeniden buluşmak, onların başarıyla ve geldikleri noktayla gururlanmak bana ayrı bir onur veriyor. Onlarda yer etmek unutulmamak mutluluk  verici." dedi.


Savaş, “O Yıllarda Zorluklar İçerisinde Okuduk”
Rektör Savaş, ilkokul öğretmeni Özgören ile buluşmalarından dolayı çok duygulandığını ve ayrı bir sevinç yaşadığını belirtti. Öğretmenliğin, her zaman fedakârlık ve özverinin simgesi olduğuna dikkat çeken Rektör Savaş, “O yıllarda imkansızlıklar içerisinde, derme çatma barakadan bozma yapılarda okuduk. Süleyman öğretmenim, zorluklarla başa çıkabilmeyi, kendi ayaklarımız üstünde durabilmeyi öğretti. Kilometrelerce yol yürüyerek, kar, yağmur çamur demeden ulaştığımız o ev sıcaklığındaki okulda bizleri özveriyle yetiştirdi. Matematiği sevmeyi Süleyman hocama borçluyum. Sevgili öğretmenim Süleyman Özgören’e bizlere karşı emeklerinden dolayı bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.”dedi.
Ziyaretin ardından Rektör Savaş, ilkokul öğretmeni Özgören ile kampüste dolaşarak Uşak Üniversitesi hakkında bilgi verdi. Beraber öğle yemeği yiyen Prof. Dr. Savaş ve Özgören eski yıllardan bahsederek hatıralarını tazeledi.